Kantarellikastike kuuluu loppukesään. Herkullinen kermainen kastike tuoreista sienistä onnistuu mainiosti täysin kasvipohjaisesti.
KANTARELLIKASTIKE
Ainekset:
- n. ½ l tuoreita kantarelleja
- 1 salottisipuli tai pieni keltasipuli
- 1 rkl öljyä tai vegaanista margariinia
- 2 dl kaurakermaa
- 1 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
- suolaa ja valkopippuria
Valmistus:
- Puhdista ja revi isommat sienet pienemmiksi paloiksi. Pienet sienet voi käyttää kokonaisina tai halkaistuina.
- Kuori ja hienona salottisipuli.
- Laita sienet kattilaan ja kuumenna, kunnes neste erottuu. Anna pöhistä sen aikaa, että enimmät nesteet haihtuvat.
- Lisää kattilaan sipuli ja rasva. Kuullota sekoitellen, kunnes sipuli pehmenee.
- Lisää kerma ja anna kiehua hiljakseen noin viiden minuutin ajan. Mausta tuoreella hienonnetulla timjamilla, suolalla ja valkopippurilla.
Kantarellikastikkeen kanssa maistuvat esimerkiksi:
reseptitkastikkeet
kantarellisalottisipulisienettimjami