Raastettu tofu kääntää viimeisetkin tofun vihaajat sen rakastajiksi. Nyhtötofu (pulled tofu) on helppo tapa valmistaa rapeaa ja maukasta tofua ja se sopii monenlaisiin ruokiin.
Tofussa on omanlaisensa koostumus ja suutuntuma, joka ei ainakaan ensimaistelulla vakuuta kaikkia. Kumimaisen koostumuksen voi kuitenkin selättää tällä näppärällä kikalla: tofun raastamisella. Nyhtötofu maistuu kyllä myös vannoutuneille tofun ystäville.
Valmista raastettu tofu näin:
- Ota tofu pakkauksestaan ja painele kuivaksi pyyhkeellä tai talouspaperilla. Nyhtötofua tehdessä tofua ei tarvitse erikseen prässätä kuivaksi, sillä nesteet haihtuvat raasteesta näppärästi kypsennyksen aikana.
- Raasta tofu kaartioraastimen karkealla terällä.
- Levitä tofu leivinpaperin päälle uunipellille. Sekoita joukkoon pieni tilkka öljyä. Paahda tofua 200 asteessa uunissa noin 20-30 minuuttia riippuen siitä, haluatko lopputuloksesta mehevää vai kenties tosi rapeaa. Kääntele tofua vähintään kerran paistamisen aikana.
- Voit paistaa raastetun tofun myös pannulla tilkassa öljyä. Paista keskilämmöllä välillä sekoittaen, kunnes lopputulos on mieluinen.
- Mausta kypsennetty tofu haluamallasi tai reseptin neuvomalla tavalla. Nyhtötofu sopii hyvin mm. erilaisiin kulhoruokiin, tortilloihin ja tacoihin, salaatteihin sekä aasialaisiin ruokiin.
Kokeile näitä nyhtötofureseptejä:
reseptitraaka-aineet
tofu