Mintulla maustetut kasvisjauhispyörykät sopivat niin arkeen kuin juhlaankin. Pyöräytä helpot, mutta herkullisen pyörykät vaikka pääsiäiseksi.
MINTULLA MAUSTETUT KASVISJAUHISPYÖRYKÄT
Ainekset:
- 1 dl vegaanista fraichea
- 1/2 dl korppujauhoja
- 2 rkl öljyä
- 1 pieni sipuli
- 4 valkosipulinkynttä
- 1 ruukku minttua
- 1 sitruunan kuori
- 1 pkt kasvisjauhista (n. 250 g)
- 2 rkl vegaanista parmesaania tai ravintohiivahiutaleita
- 1 tl korianteria jauhettuna
- 1 tl chilihiutaleita
- 1 tl suolaa
- 1/2 tl maustepippuria jauhettuna
Valmistus:
- Sekoita ensin fraiche, korppujauhot ja öljy keskenään. Anna turvota hetken aikaa.
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Hienonna minttu, myös varret. Raasta sitruunan kuori hienoksi raasteeksi. Sekoita kaikki pyöryköiden ainekset hyvin sekaisin.
- Laita uuni lämpenemään 220 asteeseen.
- Pyörittele massasta pyöryköitä ja laita ne leivinpaperin päälle uunipellille. Paista noin 15-20 minuuttia.
Vinkit!
Käytä tarvittaessa gluteenittomia raaka-aineita.
reseptitpääruoka
kasvisjauhisminttusipulisitruunavalkosipuli