Munakoiso-suppilovahverocurry on ihanan mausteinen ruoka, johon kotoisat suppilovahverot antavat maanläheistä luonnetta. Punaiset linssit lisäävät curryn ruokaisuutta.
MUNAKOISO-SUPPILOVAHVEROCURRY
Ainekset:
- 1 l suppilovahveroita (tai muita metsäsieniä)
- 1 munakoiso (n. 300 g)
- 1 punasipuli tai keltasipuli
- 4 valkosipulinkynttä
- 1 rkl tuoretta inkivääriä hienona raasteena
- 2 rkl öljyä
- 2 rkl soijakastiketta
- 1 rkl curryjauhetta
- ½ rkl garam masala -mausteseosta
- ½-1 tl chilijauhetta
- 1 prk tomaattimurskaa (400-500 g)
- 1 dl punaisia linssejä
- 4 dl kasvislientä (esim. vettä ja 1 kasvisliemikuutio)
- 1 tlk kookosmaitoa (3,3-4 dl)
- ½ sitruunan mehu (n. 2-3 rkl, myös lime käy hyvin)
- suolaa
- tuoretta koreanminttua tai korianteria
- (tuoretta chiliä)
- lisukkeeksi esim. keitettyä kvinoaa, kauraa tai riisiä
Valmistus:
- Putsaa sienet ja revi ne käsin pienempiin paloihin. Pienet voi jättää kokonaisiksi. Halutessasi voit myös leikata suppikset veitsellä pieneksi silpuksi, jos et pidä isoista sienipaloista ruoan seassa.
- Pilko munakoiso sentin-parin kuutioiksi. Mitä pienempiä paloja, sitä enemmän muhjuksi ne menee ruoan hautuessa.
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuori ja raasta inkivääri.
- Laita sienet paistokasariin tai isolle pannulle ja hauduttele niistä enimmät nesteet pois. Lisää munakoisot jossain kohtaa pannulle.
- Kun nesteet ovat haihtuneet, lisää pannulle öljy ja sipuli. Paista sekoitellen, kunnes sipuli on läpikuultavaa ja munakoiso selkeästi pehmennyt. Lisää valkosipuli ja inkivääri, paista vielä hetki.
- Lisää soijakastike, curryjauhe, garam masala ja chilijauhe pannulle. Paista hetki.
- Lisää tomaattimurska, kasvisliemi ja punaiset linssit. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta kevyesti poreillen 20 minuuttia.
- Lisää kookosmaito ja kypsennä, kunnes linssit ovat kypsiä (n. 10 min).
- Mausta curry sitruunan mehulla ja suolalla. Viimeistele tuoreilla hienonnetuilla yrteillä ja halutessasi myös tuoreella chilillä.
- Tarjoile currykastike esimerkiksi keitetyn kvinoan kanssa.
Vinkit!
Voit käyttää myös kuivattuja suppilovahveroita. Tarvitset niitä n. 25 g. Liota ne reilussa määrässä vettä ja käytä liotusvesi ruoanlaittoon.
Halutessasi voit säästää pienen osan suppilovahveroista annosten viimeistelyyn. Paista ne rapeiksi öljyssä pannulla ja mausta ripauksella suolaa.
reseptitpääruoka
aasialaineninkiväärilinssitmunakoisopunasipulisienetsitruunasuppilovahverovalkosipuliyrtit