Tofu-perunapelti on helppo ja nopea yhden astian taktiikalla valmistuva ruoka, joka maistuu koko perheelle.
Simppelin ruuan juju on maukkaassa harissassa (voit laittaa sitä ohjeessa mainittua reilumminkin, ohjeen mukaisesti tehtynä ruoka on melko mieto ja sopii myös lapsille) ja tuoreissa yrteissä. Kuvassa tofu-perunapellin päälle on silputtu runsaasti lehtipersiljaa ja timjamia, mutta tähän sopii melkeinpä mitkä yrtit tahansa. Itsessään ruoka on kuivahkonlainen, joten maukas kastike on makuelämyksen kannalta olennainen. Tzatziki sopii ihanasti, mutta myös muut jogurttipohjaiset soossit tai vaikkapa ajvar toimivat.
TOFU-PERUNAPELTI
Ainekset:
- 300 g maustamatonta tai marinoitua tofua
- 600 g perunoita
- 2 sipulia
- öljyä
- ½ sitruunan raastettu kuori
- 1 rkl harissaa
- ½ tl juustokuminaa
- suolaa ja mustapippuria
- tuoreita yrttejä
- sitruunalohkoja
Tzatziki:
- ½ kurkku
- 2 dl vegaanista turkkilaista jogurttia
- 1-2 valkosipulinkynttä
- 2 rkl sitruunamehua
- suolaa
- persiljaa
Valmistus:
- Valmista ensin tzatsiki. Raasta kurkku ja jätä raaste siivilään valumaan. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja sekoita ne jogurtin joukkoon yhdessä sitruunamehun ja suolan kanssa. Siirrä seos jääkaappiin maustumaan noin puoleksi tunniksi.
- Puristele loput nesteet kurkkuraasteesta. Hienonna noin puolen desin verran persiljaa. Sekoita kurkkuraaste ja persiljasilppu maustuneen jogurtin sekaan, tarkista maku ja tarjoile.
- Kääri tofu puhtaaseen keittiöpyyhkeeseen ja laita painon alle 20 minuutiksi, jotta ylimääräiset nesteet poistuvat. Kuutioi tofu.
- Pese perunat ja leikkaa suupaloiksi. Kuori sipulit ja leikkaa lohkoiksi. Levitä perunat ja sipulit leivinpaperille uunipellille ja lorauta päälle runsaasti öljyä. Sekoita joukkoon sitruunan kuori, harissa ja juustokumina sekä suolaa ja mustapippuria. Paahda perunoita ja sipuleita 200 asteessa 20 minuuttia.
- Sekoita tofu perunoiden ja sipulien joukkoon. Nosta uunin lämpötila 220 asteeseen ja jatka paahtamista 10-15 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä.
- Ripottele valmiin tofu-perunapellin päälle runsaasti hienonnettuja yrttejä. Tarjoile sitruunalohkojen ja tzatzikin kanssa.
reseptitpääruoka
kurkkuperunasipulisitruunatofuvalkosipuliyrtit