Sitruunaiset lohkoperunat ovat täydellinen lisuke vaikkapa grilliruuille tai hampurilaisille. Erinomainen rakenne perunoihin syntyy paistamalla niitä ensin uunivuoassa liemessä ja lopuksi paahtamalla niihin rapea pinta.
SITRUUNAISET LOHKOPERUNAT
Ainekset:
- 800 g isoja perunoita
- 3 valkosipulinkynttä
- 2 dl kasvislientä (esim. vettä ja 1/2 kasvisliemikuutio murusteltuna)
- 1/2 sitruunan kuori raastettuna
- 1/2 dl sitruunan mehua
- 2 tl kuivattua oreganoa
- 1 tl suolaa
- 1 rkl öljyä
- 2-3 rkl tuoretta basilikaa hienonnettuna
Valmistus:
- Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
- Pese (ja kuori halutessasi) perunat ja leikkaa ne lohkoiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Laita perunat ja valkosipulit uunivuokaan ja lisää kasvisliemi, sitruunan raastettu kuori ja mehu, oregano ja suola.
- Paista yhteensä 45 minuuttia tai kunnes lähes kaikki liemi on imeytynyt ja haihtunut. Käännä perunoita kerran pari paistamisen aikana.
- Valuta jäljelle mahdollisesti jääneet nesteet pois vuoasta ja sekoita perunoiden joukkoon öljy. Käännä uuni 225 asteeseen ja paista vielä 10-15 minuuttia, kunnes perunoissa on kiva paistopinta.
- Viimeistele tuoreella basilikalla.
reseptitlisukkeet
basilikaperunasitruunavalkosipuli