Linssicurry on mausteinen arjen sankari! Voit tehdä kerralla reilun satsin helppoa currya, joka vain paranee uudelleen lämmitettäessä.
LINSSICURRY
Ainekset:
- 1 sipuli
- 4 valkosipulinkynttä
- 1-2 tl inkivääriä hienona raasteena
- 3 rkl öljyä
- 2 tl juustokuminaa jauhettuna
- 1 tl korianteria jauhettuna
- 1 tl kurkumaa jauhettuna
- 1 tl curryjauhetta
- 500 g tomaattimurskaa
- 3 dl punaisia linssejä (kuivattuja)
- 8 dl vettä
- 1 kasvisliemikuutio
- 2 dl kookosmaitoa
- suolaa
- chiliä tarjoiluun (esim. tuoretta tai crispy chilli in oilia)
- tuoretta korianteria
- limelohkoja
- lisukkeeksi esim. keitettyä riisiä tai kauraa
Valmistus:
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori inkivääri ja raasta se hienoksi raasteeksi.
- Kuumenna öljy paistokasarissa tai isolla pannulla. Kuullota sipulia muutaman minuutin ajan. Lisää valkosipuli ja inkivääri, kuullota hetki. Sekoita joukkoon juustokumina, korianterijauhe, kurkuma ja curryjauhe. Paista hetki.
- Lisää tomaattimurska pannulle. Huuhtele linssit ja lisää pannulle. Kaada sekaan vesi ja murustele joukkoon liemikuutio.
- Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua hiljalleen noin puolen tunnin ajan, kunnes linssit ovat kypsiä. Lisää tarvittaessa vettä noin desi kerrallaan, jos kastike keittyy liikaa kokoon.
- Sekoita joukkoon kookosmaito. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa.
- Tarjoile linssicurry chilin, tuoreen korianterin ja limelohkojen kanssa. Lisukkeeksi sopii esimerkiksi keitetty riisi.
reseptitpääruoka
aasialainenarkiruokainkiväärikorianterilimelinssitsipulivalkosipuli