Itkutofu on vegaaninen versio Hanna Himangan hittiresepti itkukanasta. Se on totta tosiaan niin hyvää, että melkein itkettää ja kaiken lisäksi supernopea ja helppo tehdä. Täydellistä arkiruokaa!
Tofun käsittely on ihan helppoa, tärkeintä on saada enimmät nesteet pois ennen paistamista. Se onnistuu näppärästi kääräisemällä tofu talouspyyhkeeseen ja laittamalla painon alle noin vartiksi. Painoksi sopii hyvin vaikka valurautapannu. Sen jälkeen tofu leikataan kuutioiksi tai revitään paloiksi ja paistetaan rapsakaksi keskilämmöllä mukavassa määrässä öljyä. Voit myös oikaista ja ostaa Jalotofun näppäriä Paahtopaloja.
ITKUTOFU
Ainekset:
- 1 pkt maustamatonta tofua (n. 250-300 g)
- 1 sipuli
- 2 + 3 rkl öljyä
- 3 rkl tomaattipyrettä
- 3 rkl soijakastiketta
- 2 ½ dl kaurakermaa
- tuoretta korianteria
- sambalia tai chilikastiketta
- lisukkeeksi esim. riisiä tai kauraa
Valmistus:
- Keitä lisuke pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä.
- Lisukkeen kiehuessa ota tofu pakkauksesta, halkaise se kahteen osaan ja laita hetkeksi talouspyyhkeeseen käärittynä painon alle. Revi tofu sitten käsin paloiksi. Voit käyttää myös Jalotofun Paahtopaloja, jolloin voit jättää nämä vaiheet välistä.
- Paista tofu rapsakaksi pannulla 2 rkl öljyssä. Siirrä sivuun odottamaan.
- Kuori sipuli, leikkaa se puoliksi ja sitten ohuiksi siivuiksi.
- Kuumenna 3 rkl öljyä kasarissa ja kuullota sipulia miedolla lämmöllä, kunnes se muuttuu läpikuultavaksi. Sekoita joukkoon tomaattipyre ja soijakastike, paista pari minuuttia.
- Lisää kaurakerma ja tofu. Anna kastikkeen muhia muutaman minuutin ajan.
- Tarjoile itkutofu esim. keitetyn riisin tai kauran kanssa. Viimeistele annokset tuoreella korianterilla ja tarjoile chilin ystäville lisäksi sambalia tai chilikastiketta.
reseptitpääruoka
alle 30 minarkiruokakorianterisipulitofu