Parsarisotto, joka hurmaa jokaisen! Tämän reseptin salaisuus on loppuvaiheessa joukkoon sekoitettavassa parsapyreessä, joka takaa ihanan maun ja samettisen rakenteen.
PARSARISOTTO
Ainekset:
- 450-500 g vihreää parsaa
- 25 g vegaanista voita
- 1/2 dl kaurakermaa
- n. 1 tl sitruunamehua
- 1 sipuli
- kunnon loraus oliiviöljyä
- 3 dl risottoriisiä
- 2 dl valkoviiniä
- n. 8 dl kasvislientä
- 1 sitruunan raastettu kuori
- 1 dl basilikaa hienonnettuna
- muutama mintun lehti hienonnettuna
- 1 dl vegaanista parmesaania raastettuna
- suolaa
- mustapippuria
Valmistus:
- Valmista ensin parsapyree. Leikkaa parsoista puiseva tyvi pois. Kuori parsat halutessasi. Leikkaa parsat paloiksi, voit jättää nuppupään vähän isommaksi palaksi ja leikata pitkittäin puoliksi. Laita reilu puolet varsipaloista kattilaan ja peitä vedellä. Keitä kypsiksi. Siivilöi (voit käyttää veden risoton kypsentämiseen) ja lisää joukkoon kaurakerma ja voi. Surauta sileäksi sauvasekoittimella ja mausta pyree sitruunamehulla.
- Valmista risotto. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna yrtit, raasta sitruunankuori. Kuumenna kasvisliemi.
- Kuumenna reilu loraus öljyä kasarissa, kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää riisi ja kuullota, kunnes riisi on läpikuultavaa. Kaada kasariin valkoviini ja anna imeytyä riiseihin koko ajan sekoitellen. Kaada risoton joukkoon kolmasosa kasvisliemestä ja anna imeytyä ennen seuraavan satsin lisäämistä. Lisää loput liemestä kauhallinen kerrallaan. Sekoita jatkuvasti.
- Paista loput parsat nopeasti öljyssä kuumalla pannulla. Ne saavat jäädä mukavan napakoiksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla
- Lisää risoton joukkoon parsapyree, yrtit, sitruunankuori ja vegeparmesaaniraaste. Mausta suolalla.
- Jaa risotto lautasille ja asettele päälle paistetut parsat. Viimeistele annokset raastetulla vegeparmesaanilla ja yrtinlehdillä.
reseptitpääruoka
basilikaminttuparsariisirisottosipulisitruuna