Raparperipiirakka kuuluu kesään! Tällä reseptillä leivot ihanan mehevän gluteenittoman ja vegaanisen raparperipiirakan, joka maistuu taivaalliselta vaniljakastikkeen kanssa nautittuna.
GLUTEENITON RAPARPERIPIIRAKKA
Ainekset:
Pohja:
- 3 ½ dl gluteenitonta jauhoseosta
- 1 dl sokeria
- 1 tl leivinjauhetta
- 100 g vegaanista voita tai margariinia sulatettuna
- 2 dl (vanilja)soijajogurttia
Täyte:
- 5 dl raparperipaloja
- 2 rkl sokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
- ½ tl kardemummaa
Muruseos:
- 1 dl gluteenitonta jauhoseosta
- ½ dl fariinisokeria
- 30 g vegaanista voita tai margariinia sulatettuna
Valmistus:
- Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
- Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Sekoita joukkoon voisula ja soijajogurtti. Painele seos piirakkavuoan (26 cm) pohjalle.
- Pilko raparperit. Sekoita raparperipalojen joukkoon sokeri, vaniljasokeri ja kardemumma. Levitä palat pohjan päälle ja painele niitä hieman sen sekaan.
- Sekoita muruseoksen ainekset keskenään ja levitä sinne tänne piirakan pinnalle.
- Paista piirakkaa noin 30 minuuttia, kunnes pohja on kypsä ja piiraassa on kaunis hieman ruskistunut sävy.
- Anna jäähtyä ja tarjoile esimerkiksi vaniljakastikkeen kanssa (esim. Fazer Aito vaniljakastike on gluteenitonta).
reseptitmakeat leivonnaiset
leivontaraparperi