Avokadopasta on klassikkoruoka, joka maistuu koko perheelle. Helppo pasta on valmiina pöydässä alle puolessa tunnissa.
AVOKADOPASTA
Ainekset:
- 350-400 g spagettia tai muuta pastaa
- suolaa
- 2-3 kypsää avokadoa
- 1 lime
- 1-2 valkosipulinkynttä
- ½ – 1 chili
- ½ dl oliiviöljyä
- n. 2 dl kasvipohjaista parmesaania raastettuna
- mustapippuria
- kirsikkatomaatteja
- tuoretta basilikaa ja/tai korianteria
Valmistus:
- Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Säästä reilu desi keitinvettä, kun valutat pastan.
- Pastan kiehuessa halkaise avokadot, poista kivet ja leikkaa hedelmäliha pieniksi kuutioiksi. Muussaa avokadoja huolettomasti, jätä osa kuutioiksi. Laita avokadot isoon kulhoon ja sekoita joukkoon limen mehu.
- Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja chili, sekoita avokadon joukkoon (tarjoile chili erikseen, jos lapset tai muut ruokailija eivät välitä chilistä). Sekoita avokadon joukkoon oliiviöljy ja juustoraaste, mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Leikkaa kirsikkatomaatit lohkoiksi tai siivuiksi, hienonna tuoreet yrtit. Sekoita valutettu pasta sekä desi säästettyä keitinvettä avokadoseoksen joukkoon.
- Jaa pasta lautasille ja viimeistele annokset kirsikkatomaateilla ja yrteillä. Tarjoile heti.
reseptitpasta
avokadobasilikachilikirsikkatomaattikorianterilimevalkosipuli