Crispy soijasuikaleet ovat oivallinen portti soijasuikaleiden maailmaan. Helpot ja superrapeat soijasuikaleet maistuvat sellaisinaan hyvän dippikastikkeen kanssa ja sopivat hyvin täytteeksi esimerkiksi tortilloihin, salaatteihin ja pitaleipiin.
CRISPY SOIJASUIKALEET
Ainekset:
- 3 + 1 rkl rypsiöljyä
- 125 g soijasuikaleita
- 1 kasvisliemikuutio tai 1 rkl kasvisliemijauhetta
- ½ rkl curryjauhetta
- 1 rkl soijakastiketta
- n. 8 dl vettä
- 1 pss Santa Maria Crispy Chicken -mausteseosta (50 g)
Valmistus:
- Kuumenna 3 rkl öljyä pannulla.
- Lisää soijasuikaleet, murusteltu kasvisliemikuutio tai jauhe ja curryjauhe ja paista muutamien minuuttien ajan sekoitellen. Lisää soijakastike ja paista vielä hetki.
- Lisää ensin desi vettä ja anna imeytyä soijasuikaleisiin. Lisää sitten loput vedestä muutamassa erässä. Kun soijasuikaleet ovat kypsiä, siirrä ne siivilään ja painele varovasti, jotta liiat nesteet poistuvat.
- Laita uuni lämpenemään 220 asteeseen.
- Siirrä soijasuikaleet pellille leivinpaperin päälle. Sekoita joukkoon ruokalusikallinen öljyä ja sitten Crispy Chicken -mauste.
- Paista soijasuikaleita, kunnes ne ovat rapeita ja ruskistuneita, noin 15-20 minuuttia.
Vinkit!
Voit valmistaa soijasuikaleet myös keittämällä niitä vahvassa (currylla maustetussa) kasvisliemessä noin 15 minuuttia ja sitten siivilöimällä ja painelemalla ne kuiviksi. Makua ei tule yhtä paljon, mutta lopputulos on kuitenkin toimiva.
reseptitpääruoka
soijasuikaleet