Kaalikeitto on klassikko! Tätä edullista soppaa on helppo tehdä kerralla iso kattilallinen, se vain paranee uudelleen lämmitettäessä. Ohra antaa ruoalle ruokaisuutta.
KAALIKEITTO
Ainekset:
- 1 kg kaalia
- 2 porkkanaa (n. 200 g)
- 2 lehtisellerin vartta
- 1 sipuli
- 4 valkosipulinkynttä
- ½ dl rypsiöljyä
- 2 dl soijarouhetta
- 1 rkl jauhelihamaustetta
- 1 rkl soijakastiketta
- (1 rkl kuivattua lipstikkaa)
- 2 tl kuivattua meiramia
- 1 ½ l vettä
- 2 kasvisliemikuutiota
- ½ dl rikottuja ohrasuurimoita
- 10 maustepippuria
- 2 laakerinlehteä
- suolaa ja mustapippuria
Valmistus:
- Leikkaa kaali paloiksi, pilko myös kanta pikkukuutioiksi. Kuori ja paloittele porkkana, pilko lehtiselleri. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
- Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää soijarouhe ja paista hetki. Sekoita joukkoon valkosipuli, jauhelihamauste ja soijakastike. Paista hetki. Lisää kattilaan kaali, porkkana ja lehtiselleri. Mausta lipstikalla ja meiramilla.
- Lisää vesi, murustele joukkoon kasvisliemikuutiot. Lisää ohrasuurimot, maustepippurit ja laakerinlehdet. Kuumenna kiehuvaksi.
- Keitä soppaa noin 20-30 minuuttia, kunnes ohra on kypsää. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Vinkit!
Soijarouheen voi vaihtaa härkäpapu- tai hernisrouheeseen.
Ohran sijaan voit laittaa keittoon kaurasuurimoita tai riisiä.
reseptitkeitot
kaalilehtiselleriporkkanasipulisoijarouhevalkosipuli