Lasagne maistuu kaikille! Italialainen klassikkoruoka on helppo tehdä täysin kasvipohjaisena ja maku on mitä mainioin. Tällä reseptillä valmistat täyteläisen ja mehevän soijarouhelasagnen.
LASAGNE
Ainekset:
- 12-16 lasagnelevyä
- 50 g kasvipohjaista juustoraastetta
- 1-2 tomaattia
- basilikan lehtiä
Soijarouhekastike:
- 1 iso sipuli
- 4 valkosipulinkynttä
- 2 porkkanaa (n. 200 g)
- 2 lehtisellerin vartta
- 3 rkl öljyä
- 2 dl soijarouhetta
- 1 rkl jauhelihamaustetta
- 3 dl vettä
- 2 tl kuivattua oreganoa
- 1 tl kuivattua timjamia
- 3 rkl tomaattipyrettä
- 1 rkl soijakastiketta
- 1 dl punaviiniä
- 500 g tomaattimurskaa
- suolaa ja mustapippuria
Valkokastike:
- 45 g kasvipohjaista voita tai margariinia
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1/2 l vettä
- 1 kasvisliemikuutio
- 1/2 l kahviin tarkoitettua kaurajuomaa
- 1/4 tl muskottipähkinää jauhettuna
- 1/4 tl valkopippuria jauhettuna
- 100 g kasvipohjaista juustoraastetta
- (suolaa)
Valmistus:
- Tee ensin soijarouhekastike. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta porkkanat. Hienonna lehtisellerin varret.
- Kuumenna öljy paistokasarissa tai isolla paistinpannulla. Kuullota sipulia muutaman minuutin ajan, kunnes se alkaa pehmenemään. Lisää valkosipuli, paista hetki. Sekoita joukkoon soijarouhe ja mausta se jauhelihamausteella. Paista hetki sekoitellen. Lisää 1 dl vettä ja anna imeytyä soijarouheeseen.
- Lisää porkkana ja lehtiselleri sekä oregano ja timjami pannulle ja paista hetki. Sekoita joukkoon tomaattipyre, soijakastike ja punaviini. Anna kiehahtaa.
- Lisää tomaattimurska ja 2 dl vettä. Anna kastikkeen muhia hiljaa poreillen vähintään 15 minuuttia. Mausta lopuksi suolalla ja mustapippurilla.
- Tee valkokastike. Sulata voi kattilassa ja sekoita joukkoon vehnäjauhot. Lisää vesi ja kaurajuoma ohuena nauhana kattilaan koko ajan vispilällä sekoittaen. Murustele joukkoon kasvisliemikuutio.
- Kuumenna kastike kiehuvaksi ja anna kypsyä 5-10 minuuttia. Mausta muskottipähkinällä ja valkopippurilla. Sekoita joukkoon juustoraastee ja anna sen sulaa kastikkeen joukkoon. Tarkista lopuksi suolan määrä.
- Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
- Kokoa lasagne. Lusikoi uunivuoan pohjalle soijarouhekastiketta ja asettele päälle lasagnelevyjä. Levitä sitten kerroksittain soijarouhekastiketta, valkokastiketta ja lasagnelevyjä. Päällimmäiseksi levitä loput valkokastikkeet, ripottele päälle juustoraaste. Leikkaa tomaatti siivuiksi ja levitä lasagnen pinnalle.
- Paista 40 minuuttia. Anna vetäytyä 10 minuuttia ennen tarjoilua. Viimeistele tuoreella basilikalla.
reseptitpasta
basilikalasagnelehtiselleriporkkanasipulisoijarouhetomaattivalkosipuli