Tomaattinen tofupasta on helppo ja supermaukas luottoruoka. Pehmeä tofu antaa pastakastikkeelle rakennetta ja proteiinia.
Kastike on melko nopea valmistaa. Tomaattikastikkeen maukkauden salaisuus on sipulissa, valkosipulissa ja lehtisellerissä. Jos jälkimmäinen ei kuulu omiin suosikkeihisi, niin jätä toki pois, mutta kyllä sille kannattaa antaa vielä yksi mahdollisuus. Lehtiselleri antaa nimittäin ihan oman ulottuvuutensa makumaailmaan ja soseutettuna et edes varsinaisesti huomaa sen läsnäoloa.
Tarjoile tomaattisen tofupastan kanssa mieluista vegeparmesaania tai ripottele pinnalle juustoisen makuisia ravintohiivahiutaleita. Tämän pastan kanssa ei ketsuppia tarvita, mutta somessa vahvasti trendaava crispy chilli in oil sopii joukkoon sekoitettavaksi täydellisesti.
TOMAATTINEN TOFUPASTA PEHMEÄSTÄ TOFUSTA
Ainekset:
- 1 sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 porkkana
- 2 lehtisellerin vartta
- 2 rkl öljyä
- 2 rkl tomaattipyrettä
- 500 g tomaattimurskaa
- 1-2 dl vettä
- 2 tl balsamiviinietikkaa
- 1 tl sokeria
- 1 tl suolaa
- 1 pkt pehmeää tofua (n. 250 g)
- 2 rkl ravintohiivahiutaleita
- (tuoretta basilikaa ja vegeparmesaania)
- 350 g pastaa
Valmistus:
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja pilko porkkana paloiksi. Silppua sellerinvarret.
- Kuumenna öljy kasarissa tai isossa paistinpannussa. Kuullota sipulia muutaman minuutin ajan. Lisää valkosipuli, porkkana ja selleri, paista pari minuuttia. Sekoita joukkoon tomaattipyre ja paista vielä hetki.
- Lisää tomaattimurska, huuhtele purkki vedellä ja kaada sekaan. Lisää balsamiviinietikka, sokeri ja suola. Kuumenna kastike kiehuvaksi ja anna kiehua hiljaisella lämmöllä 20-30 minuuttia.
- Keitä kastikkeen kiehuessa pasta suolalla maustetussa vedessä. Valuta (ja jäähdytä kylmällä vedellä, mikäli pasta joutuu odottelemaan pitkään).
- Siirrä kastike blenderiin. Lisää tofu ja ravintohiivahiutaleet, soseuta silkkiseksi. Tarkista maku.
- Kaada kastike takaisin pannuun ja sekoita joukkoon kypsä pasta. Kuumenna. Viimeistele halutessasi tuoreella basilikalla.
Vinkit!
Käytä tarvittaessa gluteenitonta pastaa.
Mitä on pehmeä tofu?
Pehmeän tofun rakenne on nimensä mukaisesti todella pehmeää. Sitä käytetään paljon jälkiruokiin, smoothieisiin ja kastikkeisiin. Pehmeä tofu sopii hyvin myös lämpimiin ruokiin, mutta sillä ei pysty yksyhteen korvaamaan kiinteää tofua. Tähän pastakastikkeeseen se lisätään ihan loppuvaiheessa ja blendataan tomaattikastikkeen sekaan antamaan protskua ja kermaista rakennetta.