Suolasitruuna-papupasta on ihanan makuinen ja herkullisen kermainen pasta, johon ei kuitenkaan tule tippaakaan kermaa. Aromaattisilla suolasitruunoilla maustettu ruoka valmistuu alle puolessa tunnissa.
SUOLASITRUUNA-PAPUPASTA
Ainekset:
- 300 g pastaa
- suolaa
- 1 prk isoja valkoisia papuja
- 3 rkl suolaan säilöttyjä sitruunoita hienonnettuna
- 4 valkosipulinkynttä
- 3 rkl öljyä
- tuoretta basilikaa
- mustapippuria
- sumakkia
- chilirouhetta/-hiutaleita
Valmistus:
- Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Valuta, mutta säästä 2 dl keitinvedestä. Huuhtele kylmällä vedellä, jotta kypsyminen pysähtyy.
- Laita pavut liemineen tehosekoittimeen. Lisää suolaan säilötyt sitruunat ja ajele sileäksi kastikkeeksi.
- Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
- Kuumenna öljy paistinpannulla ja kuullota valkosipuleita pari minuuttia. Varo polttamasta.
- Lisää suolasitruuna-papukastike pannulle ja anna kuumentua. Sekoita joukkoon pasta sekä keitinvettä vähän kerrallaan, kunnes koostumus on sopiva. Mausta tuoreella basilikalla, suolalla ja mustapippurilla. Viimeistele sumakilla ja chilillä.
Vinkit!
Pastan kanssa sopii hyvin tarjottavaksi pannulla paistetut kirsikkatomaatin tai luumukirsikkatomaatin puolikkaat.
Suolaan säilöttyjä sitruunoita voi ostaa hyvin varustelluista marketeista tai herkkupuodeista. Niitä voi valmistaa myös itse esimerkiksi Vaimomatskuu-blogin ohjeella.
reseptitpääruoka
basilikapavutsuolasitruunavalkosipuli