Tunacado toast – katso täältä Kasviskapinan versio Joe & the Juice -ravintolan klassikkoleivästä. Herkullinen toast pitää sisällään nimensä mukaisesti kasvipohjaista tonnikalaa ja avokadoa.
TUNACADO TOAST
Ainekset:
- 2 paahtoleipää
- margariinia tai kasvipohjaista voita
- 2 rkl vegaanista pestoa
- ½ prk kasvipohjaista “tonnikalaa” (n. 50 g)
- 1 rkl kasvipohjaista majoneesia
- ½ avokado
- ½ tomaatti tai 2 kirsikkatomaattia (myös 1 aurinkokuivattu tomaatti siivuina sopii hyvin)
- (muutama basilikan lehti)
Valmistus:
- Paahda leivät ensin leivänpaahtimessa. Voitele leivät toiselta puolelta ja käännä ympäri. Leipä täytetään voitelemattomalle puolelle.
- Levitä molemmille leiville ruokalusikallinen pestoa.
- Sekoita tonnikala majoneesin kanssa ja levitä toiselle leivälle. Levitä tonnikalan päälle avokado ja tomaatti siivutettuna sekä basilikan lehtiä niin halutessasi.
- Paina kansi päälle pestopuoli täytettä vasten.
- Paista toast vohveliraudassa, voileipägrillissä tai pannulla lastan avulla painaen.
- Halkaise leipä ja nauti.
Vinkit!
Kasvipohjaista tonnikalaa ovat esimerkiksi Coop-merkin Soy & wheat protein -säilykkeet, Pirkan Vege Soijarouhe -säilykkeet sekä F’sh Peas -säilykkeet
reseptitleivät
avokadobasilikapestotoasttomaattivegaaninen tonnikala