Taco-pastasalaatti maistuu kaikille! Herkullisen ruokaisa salaatti lainaa makumaailmansa texmexin puolelta. Paljon kasviksia sisältävä salaatti sopii hyvin myös juhlissa ja illanistujaisissa tarjottavaksi.
TACO-PASTASALAATTI
Ainekset:
- 250 g pastaa
- 2 dl soijarouhetta
- 2 rkl öljyä
- 2 rkl tacomaustetta
- 1 rkl soijakastiketta
- 100 g maissia
- 1 paprika
- 2 avokadoa
- muutama kevätsipuli
- 1 dl oliiveja
- nachoja murusteltuna
Kastike:
- 1 1/2 dl salsaa
- 1 1/2 dl vegaanista fraichea
- 1 dl vegaanista (valkosipuli)majoneesia
- suolaa ja mustapippuria
Valmistus:
- Keitä pasta al denteksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja huuhtele kylmällä vedellä, jotta kypsyminen pysähtyy.
- Paista soijarouhetta pannulla öljyssä muutaman minuutin ajan. Sekoita joukkoon tacomauste ja soijakastike. Lisää 2 dl vettä parissa erässä, anna sen imeytyä soijarouheeseen. Jos käytät pakastettua maissia, niin sekoita se kuuman soijarouheen sekaan, jotta se sulaa. Anna jäähtyä.
- Leikkaa paprika ja avokado kuutioiksi. Hienonna kevätsipuli ja leikkaa oliivit puoliksi. Sekoita kaikki salaatin ainekset keskenään. Nachomurut kannattaa lisätä vasta juuri ennen tarjoilua, jotta ne eivät pehmene.
- Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja sekoita kastike sitten salaatin sekaan. Maistele ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.
Vinkit!
Käytä tarvittaessa gluteenitonta pastaa.
Soijarouheen sijaan voi käyttää ruskistettua kasvisjauhista, raastettua tofua tai mustapapuja.
Voit lisätä joukkoon myös muita kasviksia, kuten kesäkurpitsaa, kurkkua, (kirsikka)tomaattia ja herneitä.
reseptitsalaatit
alle 30 minavokadokevätsipulimaissioliivitpaprikapastasoijarouhetexmex