Curry-perunanachot seitansiivuilla ja runsaalla määrällä kasviksia on mainiota sapuskaa niin arkeen kuin viikonloppuunkin.
Tässä ruoassa ohuet ja rapeaksi paistuvat perunat korvaavat nacholastut. Nachopelti on tunnetusti erinomainen tapa saada lapset syömään kasviksia eikä perunainen versio tee asiaan poikkeusta.
CURRY-PERUNANACHOT
Ainekset:
- 5 keskikokoista perunaa
- 1-2 rkl öljyä
- 1 rkl curryjauhetta
- suolaa
- 200 g seitan-siivuja/lastuja (esim. Vöner Curry Sliced -vegelastuja)
- 1 ½ dl vegaanista juustoraastetta
- 1 dl kasvipohjaista fraichea
- (kirsikka)tomaatteja
- paprikaa
- kevätsipulia
Marinoitu punakaali:
- 2 dl suikaloitua punakaalia
- 1 rkl oliiviöljyä
- ½ rkl omenaviinietikkaa
- ripaus suolaa
Valmistus:
- Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen (kiertoilma 210).
- Pese perunat huolellisesti ja leikkaa ne ohuiksi siivuiksi. Levitä perunasiivut uunipellille leivinpaperin päälle ja sekoita niihin öljy, currymauste ja ripaus suolaa. Paahda perunoita uunissa noin 20 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä.
- Ripottele juustoraaste perunoille ja laita pelti takaisin uuniin 5-10 minuutiksi.
- Kun perunat paistuvat uunissa, valmista marinoitu punakaali hieromalla suikaloituun punakaaliin oliiviöljyä, omenaviinietikkaa ja suolaa.
- Paista seitanlastuja pannulla niin, että viipaleet irtoavat toisistaan ja ne rapeutuvat.
- Leikkaa tomaatit ja paprika palasiksi, hienonna kesäsipuli.
- Ripottele valmiiden curryperunanachojen päälle Vöner-viipaleet ja nostele lusikalla fraichea sinne tänne. Ripottele päälle tomaatit, paprikat, kevätsipulit ja marinoitu punakaali. Tarjoa heti.
Vinkit!
Tuore hienonnettu chili, limelohkot ja korianteri viimeistelevät makuelämyksen!
Gluteeniton versio valmistuu käyttämällä seitanin sijaan Beanit-suikaleita. Muista käyttää myös gluteenitonta fraichea tarvittaessa.
reseptitpääruoka
kevätsipulipaprikaperunapunakaaliseitantomaatti