Tonnikalaton pastasalaatti maistuu aivan tonnikalapastasalaatilta, mutta se valmistuu ilman eläinperäisiä aineksia. Basilikalla maustettu paprikaa ja maissia sisältävä salaatti maistuu lisukkeena tai kesäisenä kepeänä lounaana sellaisenaan.
TONNIKALATON PASTASALAATTI
Ainekset:
- 250 g pastaa
- 100 g (pakaste)maissia
- 1-2 nippupunasipulia (tai 1 pieni punasipuli ja/tai muutama kevätsipuli)
- 1-2 suippopaprikaa
- kourallinen tuoretta basilikaa
- 2 prk vegetonnikalaa (esim. Pirkka Vege Soijarouhe, á 110 g)
- 2-3 rkl voikukkakapriksia tai tavallisia kapriksia
Kastike:
- 2 dl vegaanista majoneesia
- 1/2 sitruunan kuori raastettuna
- 2-3 rkl sitruunan mehua
- 1 tl dijon-sinappia
- 1 tl valkosipulijauhetta
- 1/2 tl suolaa
- mustapippuria tai sitruunapippuria
Valmistus:
- Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja huuhtele kylmällä vedellä, jotta pasta jäähtyy nopeasti. Jos käytät pakastemaissia, laita se ensin siivilän pohjalle ja kaada kuuma pasta päälle. Näin maissi sulaa näppärästi.
- Pastan kiehuessa hienonna nippupunasipulit. Halkaise paprikat ja poista siemenet ja kannat. Leikkaa paprika paloiksi. Hienonna basilika.
- Sekoita kaikki salaatin ainekset keskenään.
- Valmista kastike sekoittamalla ainekset keskenään. Sekoita kastike salaatin sekaan. Maistele ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.
Vinkit!
Käytä tarvittaessa gluteenitonta pastaa.
Voit käyttää salaatin seassa myös muita kasviksia, kuten kurkkua, retiisiä, kirsikkatomaatteja, herneitä ja vihreitä papuja.
reseptitsalaatit
alle 30 minbasilikamaissinippusipulipaprikasitruunavegaaninen tonnikala