Soijasuikale-nuudelipelti on maukas ja kasvispitoinen arkiruoka, joka valmistuu vähällä vaivalla. Ruoka saa makunsa valmiista chow mein -kastikkeesta ja viimeisen silauksen tuoreista yrteistä ja chilistä.
SOIJASUIKALE-NUUDELIPELTI
Ainekset:
- 3 dl soijasuikaleita
- 6 dl kasvislientä (liemikuutiosta tehty passaa hyvin)
- 3 kevätsipulia tai 2 pientä nippusipulia
- 150 g parsakaalia
- 150 g paprikaa
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
- 2 rkl soijakastiketta
- 1 rkl seesamiöljyä
- 200 g (täysjyvä) nuudeleita
- 200 g chow mein -kastiketta
- 1 dl cashew-pähkinöitä
- viimeistelyyn tuoretta korianteria/thaibasilikaa/koreanminttua sekä chiliä/chilikastiketta/crispy chilli in oilia
Valmistus:
- Laita soijasuikaleet kuumaan kasvisliemeen, peitä kannella ja anna turvota 15 minuuttia. Valuta ja purista kuivaksi. Voit säästää kasvisliemen muualla käytettäväksi.
- Laita uuni lämpenemään 220 asteeseen.
- Leikkaa kevätsipuli reiluiksi paloiksi. Paloittele parsakaali ja paprika suupaloiksi. Kuori ja hienonna valkosipuli, raasta inkivääri. Levitä soijasuikaleet ja kasvikset uunivuokaan/syvälle pellille ja sekoita joukkoon soijakastike ja seesamiöljy.
- Paista kasviksia uunissa 10 minuuttia.
- Keitä sillä aikaa nuudelit lähes kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta.
- Sekoita nuudelit, chow mein -kastike ja cashew-pähkinät pellille kasvisten joukkoon. Paista vielä 5 minuuttia.
- Viimeistele tuoreilla yrteillä ja chilillä.
Vinkit!
Chow mein -kastiketta löytyy marketttien Aasia-hyllystä.
Gluteenittoman version voit valmistaa riisinuudeleista. Chow mein -kastikkeet eivät välttämättä ole gluteenittomia, joten vaihda se tarvittaessa johonkin toiseen valmiiseen aasialaiseen kastikkeeseen, esimerkiksi hoisin-kastikkeeseen.
Soijasuikaleiden sijaan ruoan voi valmistaa myös tofusta (n. 250 g) tai vegekanasta (n. 250 g).
Cashew-pähkinät voi korvata jollain muulla pähkinöillä tai auringonkukansiemenillä.
Voit käyttää nuudelipeltiin myös muista kasviksia. Kokeile esimerkiksi kesäkurpitsaa, kukkakaalia, herkkusieniä tai ohueksi siivutettua porkkanaa.