Miso-sienipasta on kunnon umamipommi! Misotahna ja vegaaninen voi antavat syksyiselle pastalle hykerryttävän makumaailman, jota valkosipuli ja timjami täydentävät.
MISO-SIENIPASTA
Ainekset:
- 1 l tuoreita sieniä, esim. tatteja, kantarelleja tai kehnäsieniä (tai 2-3 dl paistettuja/ryöpättyjä sieniä)
- 350 g pastaa
- suolaa
- 4 valkosipulinkynttä
- 3 oksaa timjamia
- 2 rkl vegaanista voita
- 2 rkl misotahnaa
- 1 rkl soijakastiketta
- 2-3 dl pastan keitinvettä
- mustapippuria
- 1/2 dl ravintohiivahiutaleita
Valmistus:
- Putsaa ja paloittele sienet. Jos käytät tuoreita sieniä, esikäsittele ne tarvittaessa lajin vaatimalla tavalla. Ryöppäämättä syötävät sienet voi käyttää pannulla niin, että niistä haihtuu enimmät nesteet.
- Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä al denteksi. Säästä kolmisen desiä keitinvedestä. Valuta ja huuhtele pasta kylmällä vedellä, jotta kypsyminen pysähtyy.
- Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Riivi timjamista lehdet tai hienonna oksat varsineen, jos käytät ohutvartista timjamia.
- Kuumenna vegaaninen voi paistokasarissa tai isolla pannulla. Laita sienet pannulle ja paista mukavan ruskistuneiksi. Älä sekoittele koko aikaa, vaan anna niille aikaa ruskistua. Lisää valkosipuli ja timjami, paista vielä pari minuuttia.
- Lisää pannulle misotahna ja soijakastike. Sekoita hyvin. Lisää sitten pari desiä pastan keitinvettä. Sekoita joukkoon pasta ja anna sen kuumentua. Lisää vielä loput pastan keitinvedestä, jos ruoka sitä kaipaa.
- Mausta suolalla (maista ensin, soijakastikkeessa ja misossa on suolaa), mustapippurilla ja ravintohiivahiutaleilla. Tarjoile heti.
reseptitpasta
alle 30 minmisoravintohiivahiutaleetsienettatittimjamivalkosipuli