Vegekana-pinaattipasta on arjen luottoresepti. Koko perheelle maistuva ruoka on helppo ja nopea valmistaa.
Tässä pastassa on aurinkokuivattuja tomaatteja tuomassa ihanaa syvää makua aurinkokuivattuja tomaatteja. Chilihiutaleet voi joko sekoittaa suoraan ruoan sekaan tai tarjoilla pöytämausteena, varsinkin lapsiperheissä jälkimmäinen tapa on hyvä.
VEGEKANA-PINAATTIPASTA
Ainekset:
- 1 sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- 8 aurinkokuivatun tomaatin puolikasta
- 2 rkl öljyä
- 1 tl kuivattua timjamia
- 1 tl kuivattua oreganoa
- 1 pkt (n. 160-180 g) vegaanisia “kanasuikaleita” esim. Like Meatin Like Grilled Chicken tai Vegetarian Butcherin Chickened Out Chunks
- 2 ½ dl kaurakermaa
- suolaa ja mustapippuria
- 2 kourallista tuoretta pinaattia
- keitettyä pastaa (raakapaino n. 350 g)
- vegeparmesaania esim. hamppuparmesaania
- chilihiutaleita
- Laita pastavesi kiehumaan ja keitä pasta reilusti suolatussa vedessä al denteksi. Siivilöi ja säästä pari desiä keitinvettä.
- Kuori sipuli, halkaise se ja leikkaa suikaleiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Suikaloi aurinkokuivatut tomaatit.
- Kuumenna öljy isossa paistinpannussa tai kasarissa. Kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää sitten valkosipulit, aurinkokuivatut tomaatit ja kuivatut yrtit. Kuullota pari minuuttia.
- Lisää vegekanasuikaleet ja anna ruskistua.
- Sekoita joukkoon kaurakerma. Anna kastikkeen porista noin 10 minuuttia. Mausta maun mukaan suolalla ja mustapippurilla. Sekoita joukkoon pinaatit.
- Sekoita lopuksi pasta kastikkeen joukkoon. Lisää hieman pastan keitinvettä, jotta koostumuksesta tulee sopiva.
- Tarjoile vegaaninen kana-pinaattipasta vegeparmesaanin ja chilihiutaleiden kanssa.
Vinkit!
Vegekanoja löytyy kaupoista usealta eri valmistajalta. Halutessaan ne voi korvata soijasuikaleilla, joita voi ostaa joko kuivattuina tai käyttövalmiina.
reseptitpasta
alle 30 minarkiruokaaurinkokuivatut tomaatitpinaattisipulivalkosipulivegekana