Savutofu-perunakeitto on ihanan paksu ja supermaukas soppa, oikea lohturuokien kuningatar! Chowder-tyylinen keitto suurustetaan vehnäjauhoilla ja siinä maistuu mm. valkosipuli, dijon-sinappi ja tuore basilika.
SAVUTOFU-PERUNAKEITTO
Ainekset:
- 1 sipuli
- 4 valkosipulinkynttä
- 700 g perunoita
- 2 porkkanaa (n. 200 g)
- 2 lehtisellerin vartta
- 3 rkl öljyä
- 2 rkl kasvipohjaista voita
- 1 rkl dijon-sinappia
- 1 rkl valkoviinietikkaa
- 2 tl kuivattua timjamia
- 3 rkl vehnäjauhoja
- 1 l vettä
- 2 kasvisliemikuutiota
- 2 laakerinlehteä
- n. 400 g savutofua
- 2 1/2 dl kaurakermaa
- 3 rkl ravintohiivahiutaleita
- suolaa ja mustapippuria
- tuoretta basilikaa
Valmistus:
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja pilko perunat sekä porkkanat. Hienonna lehtisellerin varret.
- Kuumenna 2 rkl öljyä kattilassa ja kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää valkosipuli, porkkanat ja lehtisellerit, jatka paistamista pari minuuttia.
- Sekoita joukkoon sinappi, valkoviinietikka ja timjami. Lisää voi ja anna sulaa, ripottele sekaan vehnäjauhot.
- Lisää vesi kattilaan ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lisää perunat, kasvisliemikuutiot ja laakerinlehdet.
- Kuumenna kiehuvaksi ja keitä, kunnes perunat ovat kypsiä, koosta riippuen n. 20 minuuttia.
- Keiton kiehuessa paista tofu. Ota se pakkauksesta ja kuivaa keittiöpyyhkeellä painellen. Murustele tofu reiluiksi suupaloiksi pannulle ja paista hetki kuivalla pannulla. Lisää 1 rkl öljyä ja ruskista.
- Muussaa osa keiton perunoista haarukan avulla. Sekoita joukkoon kaurakerma ja tofupalat, anna kuumentua. Mausta ravintohiivahiutaleilla, suolalla ja mustapippurilla. Viimeistele tuoreella basilikalla.
Vinkit!
Jos haluat tehdä keitosta gluteenittoman, suurusta se gluteenittomilla jauhoilla.
reseptitkeitot
arkiruokalehtiselleriperunaporkkanaravintohiivahiutaleetsipulitofuvalkosipuli