Makaronisalaatti on retroklassikko, joka toimii monessa tilanteessa. Helppotekoinen salaatti on myös muksujen mieleen.
Makaronisalaatti sopii hyvin rentojen juhlien ruokapöytään ympäri vuoden aina uudenvuoden bileistä vapun kautta juhannukseen. Maukas majoneesipohjainen salaatti maistuu myös arkena. Joukkoon pilkottavia kasviksia voi vaihdella sesongin mukaan.
MAKARONISALAATTI
Ainekset:
- 400 g makaronia
- 1 punasipuli
- 2 pientä tai 1 iso paprika
- 2 lehtisellerin vartta
- 2 suolakurkkua
- ½ ruukkua persiljaa
- 2 dl vegaanista majoneesia
- 1 dl kasvipohjaista fraichea
- 1 rkl dijon-sinappia
- 1 rkl omenaviinietikkaa
- 2 tl sokeria
- 1 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
Valmistus:
- Keitä makaroni suolalla maustetussa vedessä kypsäksi. Valuta ja huuhtele kylmällä vedellä, jotta kypsyminen loppuu. Siirrä isoon kulhoon.
- Kuori ja hienonna punasipuli. Leikkaa paprikat, lehtisellerit ja suolakurkut kuutioiksi. Hienonna persilja. Lisää kasvikset makaronien joukkoon.
- Sekoita majoneesi ja fraiche keskenään. Mausta kastike sinapilla, viinietikalla, sokerilla, suolalla ja mustapippurilla.
- Sekoita kastike makaroniseoksen joukkoon. Tarkista maku.
- Laita salaatti toviksi jääkaappiin tekeytymään ennen tarjoilua.
Vinkit!
Käytä tarvittaessa gluteenittomia makaroneja ja fraichea.
Jos haluat salaattin ruokaisuutta, voi joukkoon sekoittaa paistettua savutofua, kypsiä kikherneitä tai vegaanista kinkkua.
reseptitsalaatit
alle 30 minlehtiselleripaprikapersiljapunasipulisuolakurkku