Tomaattinen linssikeitto on soppien parhaimmistoa. Täyteläinen, täyttävä, helppo, edullinen ja ihan hurjan hyvän makuinen – sellaista on tämä linssikeitto.
TOMAATTINEN LINSSIKEITTO
Ainekset:
- 1 sipuli
- 4 valkosipulinkynttä
- 1 rkl inkivääriä raastettuna
- 2 rkl öljyä
- 1 tl kurkumajauhetta
- 1 tl paprikajauhetta
- 1 rkl punaviinietikkaa
- 2 tlk tomaattimurskaa (á 400 g)
- 8 dl kasvislientä
- 3 dl punaisia linssejä
- 2 ½ dl kookosmaitoa
- 1 rkl suolaa
- mustapippuria
- ruohosipulia ja/tai basilikaa
- chilirouhetta
Valmistus:
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri (luomuinkivääriä ei oikeastaan tarvitse kuoria, hyvin huuhtelu riittää hyvin).
- Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää sitten valkosipuli, inkivääri sekä kurkuma- ja paprikajauheet. Kuullota hetki ja pössäytä sitten punaviinietikka kattilaan.
- Lisää kattilaan tomaattimurskat ja kasvisliemi. Huuhtele linssit siivilässä ja sekoita keiton joukkoon. Kuumenna kiehuvaksi ja anna muhia kevyesti poreillen noin puoli tuntia, kunnes linssit ovat kypsiä.
- Sekoita lopuksi keiton joukkoon kookosmaito sekä tarvittaessa vettä, jos keitto on liian paksua. Aika paksua se kuitenkin saakin olla. Mausta linssikeitto suolalla (kuulostaa paljolta, mutta ei ole liikaa!) ja mustapippurilla. Viimeistele silputulla ruohosipulilla ja/tai basilikalla ja tarjoile aikuisille lisäksi chilirouhetta.
Vinkit!
Voit tehdä kerralla tuplasatsin linssikeittoa, sillä se sopii hyvin myös pakastettavaksi ja maistuu uudelleen lämmitettynä jopa paremmalta.
reseptitkeitot
arkiruokalinssitruohosipulisipulivalkosipuli