Pasta e ceci eli pastaa kikherneiden kanssa. Klassinen italialainen ruokalaji maistuu koko perheelle ja valmistuu näppärästi yhden kattilan taktiikalla.
PASTA E CECI
Ainekset:
- 1 sipuli
- 4 valkosipulinkynttä
- 2 porkkanaa
- 2 lehtisellerin vartta
- 3 rkl öljyä
- 1 tl kuivattua rosmariinia (tai 1 rkl tuoretta hienonnettuna)
- 1 prk kypsiä kikherneitä (n. 230 g)
- 1 prk tomaattimurskaa (400-500 g)
- 1 ½ l vettä
- 2 kasvisliemikuutiota
- 5 dl makaroneja
- suolaa ja mustapippuria
- ½ dl ravintohiivahiutaleita
- chilirouhetta
- (tuoretta persiljaa)
Valmistus:
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Pilko porkkanat (kuori ne halutessasi) ja lehtisellerit.
- Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää valkosipuli, porkkanat ja lehtisellerit. Kuullota hetki. Lisää rosmariini ja valutetut kikherneet, paista vielä vähän aikaa.
- Lisää kattilaan tomaattimurska ja vesi. Murustele joukkoon kasvisliemikuutiot. Kuumenna kiehuvaksi.
- Lisää makaronit ja keitä, kunnes ne ovat kypsiä, noin 15 minuuttia. Mausta ruoka suolalla, mustapippurilla ja ravintohiivahiutaleilla.
- Tarjoile lisäksi chilirouhetta ja tuoretta hienonnettua persiljaa.
reseptitpasta
kikhernelehtiselleriporkkanaravintohiivahiutaleetsipulivalkosipuli