Savutofu carbonara on arjen luottoresepti – ruoka, jota myös lapset rakastavat! Vegaaninen versio klassikkopastasta valmistuu noin puolessa tunnissa.
SAVUTOFU CARBONARA
Ainekset:
- 350-400 g spagettia
- 300-400 g savutofua
- 2 rkl öljyä
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 tl (kokojyvä) dijon-sinappia
- 2 ½ dl kaurakermaa
- ½ tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
- n. 1-2 dl pastan keitinvettä
- tuoretta basilikaa tai persiljaa
- vegeparmesaania (esim. auringonkukansiemenparmesaani)
Valmistus:
- Laita pastavesi kiehumaan ensimmäisenä ja keitä spagetti suolalla maustetussa vedessä al denteksi. Valuta ja säästä noin desi keitinvedestä.
- Kääräise tofu puhtaan keittiöpyyhkeen sisään ja laita painon alle noin vartiksi. Leikkaa tofu suikaleiksi.
- Paahda tofusuikaleita kuivalla pannulla muutama minuutti. Lisää öljy ja paista noin viisi minuuttia.
- Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja lisää pannulle. Paista pari minuuttia.
- Lisää pannulle sinappi ja kaurakerma. Anna kiehahtaa. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Sekoita kastikkeen joukkoon kypsä spagetti ja sen verran keitinvettä, että pastassa on hyvä koostumus. Tarkista maku.
- Tarjoile tuoreen basilikan (tai persiljan) ja vegeparmesaanin kanssa.
Vinkit!
Gluteeniton versio valmistuu käyttämällä gluteenitonta pastaa ja kaurakermaa.
Soijaton carbonara onnistuu hyvin vaihtamalla savutofun esimerkiksi Vöner-suikaleisiin.
reseptitpasta
alle 30 minarkiruokatofuvalkosipuliyrtit