Vegaaninen kanapasta aurinkokuivatuilla tomaateilla ja paprikalla – mainio arkiruoka, joka valmistuu nopeasti ja maistuu koko perheelle.
Tässä kanattomassa pastassa on kermainen kastike, jota maustavat valkosipuli, paprikajauhe ja aurinkokuivatut tomaatit. Paprika ja basilika antavat väriä ja freesiä makua. Annoksen päälle voi ripotella ravintohiivahiutaleita (löytyy hyvin varustelluista marketeista, maistuvat tosi juustoisilta) tai raastaa vegaanista parmesaania.
VEGAANINEN KANAPASTA
Ainekset:
- 1 sipuli
- 4 valkosipulinkynttä
- 6 aurinkokuivattua tomaattia
- 2 rkl öljyä (aurinkokuivattujen tomaattien öljy sopii hyvin)
- n. 300 g vegaanista “kanaa” (esim. Astrid och aporna k*cl*ngbitar)
- ½ tl paprikajauhetta
- 1 paprika
- 2 ½ dl kaurakermaa (maustamaton tai maustettu)
- suolaa ja mustapippuria
- 3 rkl tuoretta basilikaa hienonnettuna (muista käyttää varretkin)
Tarjoiluun:
- 350-400 g pastaa
- chilihiutaleita
- ravintohiivahiutaleita
- tuoretta basilikaa
Valmistus:
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Leikkaa aurinkokuivatut tomaatit pieniksi paloiksi.
- Kuumenna öljy kasarissa tai isossa paistinpannussa. Kuullota sipulia muutaman minuutin ajan, kunnes se muuttuu läpikuultavaksi. Lisää valkosipulit ja aurinkokuivatut tomaatit, paista hetki.
- Lisää vegaaninen kana ja paista muutama minuutti. Mausta paprikajauheella.
- Pilko paprika ja lisää pannulle. Sekoita joukkoon kaurakerma ja anna muhia noin 10 minuutin ajan. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä al denteksi. Valuta, mutta säästä pari desiä keitinvettä.
- Sekoita pasta kastikkeen joukkoon. Lisää pastan keitinvettä sen verran, että saat sopivan koostumuksen. Sekoita joukkoon basilika ja tarkista maku.
- Tarjoile vegaaninen kanapasta chilihiutaleiden ja ravintohiivahiutaleiden kanssa, viimeistele tuoreella basilikalla.
reseptitpasta
alle 30 minarkiruokaaurinkokuivatut tomaatitbasilikapaprikasipulivalkosipulivegekana