Tofuskagen on klassisen skagenin vegaaninen versio. Se on superherkullista ja helppotekoista. Lupaan, että tästä tulee sun uusi lemppari kesäruoka!
Tähän jää koukkuun. Tofusta ja merilevämädistä valmistettava skagen maistuu niin varhaisperunoiden kuin leivänkin kanssa. Sen tekeminen on helppoa ja ainoa hieman aikaa vievä osuus on tofun prässääminen kuivaksi. Se kannattaa kuitenkin tehdä, jotta lopputulos olisi paras mahdollinen. Lisäksi skageniin tulee kaurafraichea ja majoneesia sekä sitruunaa, nippusipulia varsineen ja tilliä. Mausteeksi riittää ripaukset suolaa ja valko- tai mustapippuria.
TOFUSKAGEN
Ainekset:
- 250 g maustamatonta tofua
- 1 nippusipuli tai nippupunasipuli
- 3 rkl tuoretta tilliä hienonnettuna
- 1 dl kaurafraichea
- 1 dl vegaanista majoneesia
- 1 sitruunan kuori hienona raasteena
- ½-1 sitruunan mehu
- 2 rkl merilevämätiä (merileväkaviaaria)
- suolaa ja valkopippuria (myös mustapippuri ok)
Valmistus:
- Kääräise tofu puhtaaseen keittiöpyyhkeeseen ja laita painon alle noin 15 minuutiksi, jotta siitä irtoaa enimmät nesteet.
- Muussaa tofu haarukalla. Hienonna sipuli varsineen, hienonna myös tilli.
- Sekoita tofu, sipuli, tilli, kaurafraiche ja majoneesi keskenään. Sekoita joukkoon hienoksi raastettu sitruunan kuori, sitruunan mehu ja merilevämäti. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Anna maustua hetki jääkaapissa ja tarjoile esimerkiksi keitettyjen varhaisperunoiden tai saaristolaisleivän kanssa.
Vinkit!
Nippusipulin sesonki on kesällä. Sen voi hyvin muina vuodenaikoina korvata pienellä sipulilla/punasipulilla ja/tai kevätsipulilla/ruohosipulilla.
reseptitkastikkeet
merilevämätinippusipulisitruunatillitofu