Tortellinipannu pelastaa arjen kiireissä. Nopea ruoka valmistuu näppärästi yhden pannun taktiikalla ja maistuu koko perheelle.
Tortellinipannun jujuna on tomaatti kolmessa eri muodossa: tomaattipyre ja aurinkokuivatut tomaatit antavat ruualle umamista syvyyttä ja kirsikkatomaatit raikkautta. Kermaisuutta tuomaan tortellinien joukkoon sekoitetaan kunnon nokare kasvipohjaista tuorejuustoa.
Pannuun sopivat mitkä tahansa tortellinit (tai raviolit), kuvan annokseen on käytetty Lidlin vegeviikkojen Vemondo-merkkisiä tomaatti-basilikatäytteisiä tortellineja.
TORTELLINIPANNU
Ainekset:
- 1 (iso) sipuli
- 5 valkosipulinkynttä
- 100-150 g (savoijin)kaalia tai lehtikaalia
- kourallinen kirsikkatomaatteja
- 2 rkl öljyä
- 2 rkl tomaattipyrettä
- 2-3 rkl aurinkokuivattuja kirsikkatomaatteja tai suikaloituja aurinkokuivattuja tomaatteja
- ½ tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
- 500 g vegaanisia tortellineja (tai ravioleja)
- 3 dl kasvislientä (esim. kasvisliemikuutiosta tehtyä)
- 100 g vegaanista tuorejuustoa
- tarjoiluun tuoretta persiljaa (tai basilikaa), ravintohiivahiutaleita ja chilirouhetta/hiutaleita
Valmistus:
- Kuori sipuli, halkaise se ja leikkaa siivuiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Leikkaa kaali suikaleiksi. Halkaise kirsikkatomaatit.
- Kuumenna öljy paistokasarissa (voit käyttää hyvin aurinkokuivattujen tomaattien öljyä). Kuullota sipulia muutaman minuutin ajan.
- Lisää valkosipulit, tomaattipyre, aurinkokuivatut tomaatit ja kirsikkatomaatit. Kuullota pari minuuttia. Lisää kaalit ja paista vielä hetki. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Lisää pannulle tortellinit ja kasvisliemi. Sekoita joukkoon tuorejuusto. Kuumenna kiehuvaksi, peitä kannella ja anna hautua noin viisi minuuttia tai kunnes pasta on kypsää. Sekoittele välillä.
- Tarjoile tuoreen persiljan ja ravintohiivahiutaleiden kanssa. Kata pöytään myös chilipurkki, jotta ruokailijat voivat lisätä sitä annoksiin oman maun mukaan.
Vinkit!
Tortellinipannuun sopii hyvin monenlaiset kasvikset. Voit lisätä joukkoon esimerkiksi paprikaa, kesäkurpitsaa tai herkkusieniä. Kaalin tai lehtikaalin sijaan myös pinaatti, rucola, mangoldi tai paksoi ovat hyviä vaihtoehtoja. Lisää niitä muutama kourallinen ruokaan vasta kypsennyksen lopussa.