Tofu tinga tostadat tuovat hauskaa vaihtelua tortilloille. Rapeaksi paistetut maissitortillat lastataan mausteisella tofutäytteellä, avokadolla ja marinoidulla punasipulilla.
Tofu tinga on kasvipohjainen versio meksikolaisesta perinneruuasta tinga de pollosta. Nyhtöbroilerin sijaan kastike tehdään raastetusta tofusta. Soossin makumaailman juju on savuisissa chipotle-chileissä adobo-kastikkeessa, joita myydään hyvin varusteltujen markettien texmex-hyllyissä säilykkeenä.
Tostadat ovat maissitortilloita, jotka paistetaan rapeiksi öljyssä. Jos et löydä pieniä maissilättyjä kaupasta, voi ruoan valmistaa myös vehnätortilloista.
TOFU TINGA TOSTADAT
Ainekset:
Tofu tinga:
- 200 g tofua (maustamatonta)
- 1 sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 rkl öljyä
- 2 chipotle-chiliä adobo-kastikkeessa
- 2 tl juustokuminaa eli jeeraa
- 1 tl kuivattua oreganoa
- 400 g tomaattimurskaa
- 1-2 dl vettä
- ½ tl suolaa
Marinoitu punasipuli:
- 1 punasipuli
- 1 rkl puna- tai valkoviinietikkaa
- 1 rkl sokeria
Lisäksi:
- 8 pientä maissitortillaa
- rypsiöljyä paistamiseen
- 1-2 avokadoa
- salaattia
- muutama retiisi
- vegaanista fraichea
- vegaanista fetaa
- tuoretta korianteria
- limelohkoja
Valmistus:
- Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
- Raasta tofu ja levitä se leivinpaperin päälle uunipellille. Paista tofua 20-30 minuuttia, kunnes se on rapeaa. Voit paistaa tofun rapeaksi myös paistinpannulla tilkassa öljyä.
- Tofun paistuessa valmista marinoidut punasipulit. Kuori punasipuli ja halkaise se, leikkaa ohuiksi siivuiksi. Laita siivut kattilaan viinietikan ja sokerin kanssa. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hetken aikaa. Ota kattila pois levyltä ja peitä kelmulla. Anna jäähtyä. Punasipulit ovat valmiita jäähdyttyään.
- Valmista seuraavaksi tingakastike. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Hienonna chipotle-chilit.
- Kuumenna öljy paistokasarissa tai pannulla ja kuullota sipulia muutaman minuutin ajan. Lisää valkosipulit, chilit, juustokumina ja oregano, paista vielä hetki. Lusikoi pannulle myös chilipurkista adobo-kastiketta parin ruokalusikallisen tai oman maun verran.
- Lisää tomaattimurska pannulle. Huuhtele tomaattimurskapurkki noin desillä vettä ja lisää joukkoon. Hauduta kastiketta noin 15 minuutin ajan. Sekoita lopuksi joukkoon raastettu ja paahdettu tofu sekä tarvittaessa vielä vettä, mutta kovinkaan löysää kastikkeesta ei kannata tehdä, jotta se pysyy hyvin tostadojen päällä. Anna tofun kuumentua. Mausta suolalla.
- Paista maissitortillat rapeiksi tostadoiksi. Ota pieni pannu, laita siihen öljyä parin sentin verran ja kuumenna. Paista tortillat yksi kerrallaan molemmin puolin rapeiksi ja reunoilta ruskistuneiksi. Siirrä keittiöpyyhkeelle valumaan.
- Halkaise avokadot, poista kivet ja lusikoi hedelmäliha pois kuoresta. Muussaa avokado. Mausta se halutessasi ripauksella suolaa ja limen mehulla.
- Suikaloi salaatti ja leikkaa retiisit ohuiksi siivuiksi.
- Kasaa tostadat. Levitä pohjalle hieman muussattua avokadoa, sitten salaattia, retiisejä, tofu tingaa, marinoituja punasipuleita ja fraichea. Viimeistele murustetulla vegefetalla ja tuoreella korianterilla. Tarjoile limelohkojen kanssa.
reseptitpääruoka
korianterilimepunasipuliretiisisalaattisipulitofutortillavalkosipulivegefeta