Banh mi panzanella on herkullinen salaatti, jossa yhdistyvät vietnamilaisen banh mi -patongin ja italialaisen leipäsalaatti panzanellan parhaat puolet. Maukkaasti marinoitu tofu tuo salaattiin ruokaisuutta.

BANH MI PANZANELLA


Ainekset:
Marinoitu tofu:
- 400 g maustamatonta tofua
- 2 rkl soijakastiketta
- 2 rkl limen mehua
- 1 rkl agave-siirappia
- 1 rkl kasvipohjaista kalakastiketta
- 1 tl sitruunaruohotahnaa
- 2 rkl rypsiöljyä
Pikkelöidyt kasvikset:
- 2 porkkanaa (n. 150 g)
- pala retikkaa (n. 150 g)
- pala kaalia (n. 150 g)
- 1 dl sokeria
- 1 dl riisiviinietikkaa
- 1 dl vettä
Hoisin-vinegrette:
- 1 valkosipulinkynsi
- 3 rkl soijakastiketta
- 2 rkl maapähkinävoita
- 2 rkl rypsiöljyä
- 2 rkl riisiviinietikkaa
- 1 rkl (kookos)sokeria
- 2 tl seesamiöljyä
Srirachamajoneesi:
- 1 ½ dl kasvipohjaista majoneesia
- 1-3 rkl srirachaa (maun mukaan)
- 1 limen mehu (n. 2 rkl)
- suolaa
Lisäksi:
- pala kuivahtanutta leipää (n. 120 g)
- ½ kurkku
- tuoretta korianteria
- tuoretta chiliä
Valmistus:
- Ota tofu pois pakkauksesta ja painele se kuivaksi keittiöpyyhkeellä tai talouspaperilla. Sekoita soijakastike, limen mehu, agavesiirappi, kalakastike ja sitruunaruohotahna keskenään.
- Murustele tofu pannulle mukavan kokoisiksi paloiksi ja paahda hetki, jotta loputkin ylimääräiset nesteet haihtuvat. Lisää sitten rypsiöljy ja paista tofut rapeiksi. Siirrä tofut kuumina marinadin sekaan ja jätä jäähtymään.
- Valmista pikkelöidyt kasvikset. Kuori porkkanat ja retikka. Leikkaa ne sekä kaali ohuiksi suikaleiksi. Laita kasvikset kannelliseen astiaan. Mittaa kattilaan sokeri, riisiviinietikka ja vesi, kuumenna kiehuvaksi ja anna sokerin liueta liemeen. Kaada kuuma liemi kasvisten päälle, peitä kannella ja anna jäähtyä.
- Valmista hoisin-vinegretti. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi ja mittaa kaikki vinegretin ainekset kulhoon. Surauttele sekaisin sauvasekoittimella. Laita vinegretti salaattikulhon pohjalle.
- Revi leipä reiluiksi suupaloiksi ja sekoita hoisin-vinegretin joukkoon maustumaan.
- Sekoita srirachamajoneesin ainekset keskenään.
- Leikkaa kurkku siivuiksi ja hienonna korianteri. Leikkaa chili renkaiksi.
- Sekoita salaattikulhossa olevien leipien joukkoon tofut, valutetut pikkelöidyt kasvikset (liemen voi käyttää hyvin uudestaan), kurkut ja korianteri. Viimeistele srirachamajoneesilla ja chilillä.
reseptitsalaatit
aasialainenchilikaalikorianterikurkkulimemaapähkinävoiporkkanaretikkatofuvalkosipuli