BANH MI PANZANEL­LA

Banh mi panzanella on herkullinen salaatti, jossa yhdistyvät vietnamilaisen banh mi -patongin ja italialaisen leipäsalaatti panzanellan parhaat puolet. Maukkaasti marinoitu tofu tuo salaattiin ruokaisuutta.

Annoskuva reseptille banh mi panzanella

BANH MI PANZANEL­LA

Lautanen ja aterimet ikoni
Neljälle
kello
n. 1 h

Ainekset:

Marinoitu tofu:

  • 400 g maustamatonta tofua
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 2 rkl limen mehua
  • 1 rkl agave-siirappia
  • 1 rkl kasvipohjaista kalakastiketta
  • 1 tl sitruunaruohotahnaa
  • 2 rkl rypsiöljyä

Pikkelöidyt kasvikset:

  • 2 porkkanaa (n. 150 g)
  • pala retikkaa (n. 150 g)
  • pala kaalia (n. 150 g)
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl riisiviinietikkaa
  • 1 dl vettä

Hoisin-vinegrette:

  • 1 valkosipulinkynsi
  • 3 rkl soijakastiketta
  • 2 rkl maapähkinävoita
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 2 rkl riisiviinietikkaa
  • 1 rkl (kookos)sokeria
  • 2 tl seesamiöljyä

Srirachamajoneesi:

  • 1 ½ dl kasvipohjaista majoneesia
  • 1-3 rkl srirachaa (maun mukaan)
  • 1 limen mehu (n. 2 rkl)
  • suolaa

Lisäksi:

  • pala kuivahtanutta leipää (n. 120 g)
  • ½ kurkku
  • tuoretta korianteria
  • tuoretta chiliä

Valmistus:

  1. Ota tofu pois pakkauksesta ja painele se kuivaksi keittiöpyyhkeellä tai talouspaperilla. Sekoita soijakastike, limen mehu, agavesiirappi, kalakastike ja sitruunaruohotahna keskenään.
  2. Murustele tofu pannulle mukavan kokoisiksi paloiksi ja paahda hetki, jotta loputkin ylimääräiset nesteet haihtuvat. Lisää sitten rypsiöljy ja paista tofut rapeiksi. Siirrä tofut kuumina marinadin sekaan ja jätä jäähtymään.
  3. Valmista pikkelöidyt kasvikset. Kuori porkkanat ja retikka. Leikkaa ne sekä kaali ohuiksi suikaleiksi. Laita kasvikset kannelliseen astiaan. Mittaa kattilaan sokeri, riisiviinietikka ja vesi, kuumenna kiehuvaksi ja anna sokerin liueta liemeen. Kaada kuuma liemi kasvisten päälle, peitä kannella ja anna jäähtyä.
  4. Valmista hoisin-vinegretti. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi ja mittaa kaikki vinegretin ainekset kulhoon. Surauttele sekaisin sauvasekoittimella. Laita vinegretti salaattikulhon pohjalle.
  5. Revi leipä reiluiksi suupaloiksi ja sekoita hoisin-vinegretin joukkoon maustumaan.
  6. Sekoita srirachamajoneesin ainekset keskenään.
  7. Leikkaa kurkku siivuiksi ja hienonna korianteri. Leikkaa chili renkaiksi.
  8. Sekoita salaattikulhossa olevien leipien joukkoon tofut, valutetut pikkelöidyt kasvikset (liemen voi käyttää hyvin uudestaan), kurkut ja korianteri. Viimeistele srirachamajoneesilla ja chilillä.
reseptitsalaatit
aasialainenchilikaalikorianterikurkkulimemaapähkinävoiporkkanaretikkatofuvalkosipuli

♥ seuraa Kasviskapinaa myös Facebookissa, Instagramissa ja Pinterestissä!

∴ Kokeilitko reseptiä? Tägää se Instagramissa #kasviskapina ja @kasviskapina, niin löydämme luomuksesi! ∴

EtusivulleKaikki reseptit