Kasviskapina text logo
Kategoriat
artikkelit ( 29 )reseptit ( 538 )aamupalat ( 22 )alkuruoat ( 18 )jälkiruoat ( 15 )juomat ( 26 )kastikkeet ( 31 )keitot ( 44 )kokoelma ( 19 )kuukauden kasvikset ( 4 )leivät ( 15 )lisukkeet ( 43 )makeat leivonnaiset ( 40 )pääruoka ( 170 )pasta ( 57 )pienet herkut ( 6 )raaka-aineet ( 6 )säilöntä ( 11 )salaatit ( 43 )suolaiset leivonnaiset ( 24 )
Tägit
aamiainen ( 3 )aasialainen ( 68 )alle 20 min ( 24 )alle 30 min ( 66 )ananas ( 14 )appelsiini ( 8 )aquafaba ( 7 )arkiruoka ( 71 )aurinkokuivatut tomaatit ( 18 )avokado ( 13 )banaani ( 5 )basilika ( 44 )bataatti ( 10 )broccoliini, varsiparsakaali ( 3 )cashew ( 4 )chia-siemenet ( 11 )chili ( 39 )curry ( 7 )dippi ( 3 )drinkki ( 6 )fenkoli ( 3 )gini ( 3 )glögi ( 3 )gluteeniton ( 5 )gnocchit ( 4 )gochujang ( 7 )granaattiomena ( 11 )granola ( 3 )hapanjuuri ( 7 )harissa ( 5 )herkkusieni ( 10 )herne ( 8 )hernis ( 3 )hummus ( 5 )hunajameloni ( 3 )idut ( 8 )inkivääri ( 62 )jalapeno ( 8 )joulu ( 53 )juuriselleri ( 3 )kaali ( 16 )kahvi ( 3 )kahvikakku ( 3 )kakku ( 11 )kantarelli ( 7 )kapris ( 8 )karpalo ( 5 )kasvisjauhis ( 17 )kasvisnakki ( 3 )kasvisruokavalio ( 6 )kaura ( 7 )keltajuuri ( 3 )kesäkurpitsa ( 14 )kevätsipuli ( 25 )kiinankaali ( 3 )kikherne ( 20 )kimchi ( 3 )kirsikkatomaatti ( 21 )kookosmaito ( 5 )korianteri ( 71 )kukkakaali ( 18 )kurkku ( 29 )kurpitsa ( 16 )kuukauden kasvis ( 9 )kyssäkaali ( 3 )lakritsi ( 3 )lanttu ( 13 )lasagne ( 3 )lehtikaali ( 12 )lehtiselleri ( 30 )leipä ( 4 )leivonta ( 29 )lime ( 60 )linssit ( 16 )lipstikka ( 7 )maapähkinävoi ( 14 )maissi ( 6 )mämmi ( 3 )mango ( 9 )mangoldi ( 4 )mansikka ( 7 )manteli ( 10 )marjat ( 4 )merilevämäti ( 5 )minttu ( 22 )miso ( 9 )mocktail ( 4 )mökkiruoka ( 4 )munakoiso ( 11 )mustikka ( 3 )myskikurpitsa ( 12 )nippusipuli ( 21 )nokkonen ( 6 )nuudelit ( 21 )nyhtökaura ( 5 )ohra ( 3 )oliivit ( 7 )omena ( 16 )päärynä ( 3 )pääsiäinen ( 15 )pähkinät ( 30 )paksoi ( 3 )palsternakka ( 5 )paprika ( 46 )parsa ( 5 )parsakaali ( 9 )pasta ( 6 )pataruoka ( 3 )pavut ( 28 )pehmeä tofu ( 3 )perilla ( 3 )persilja ( 40 )persimon ( 8 )peruna ( 55 )pesto ( 10 )pinaatti ( 11 )piparjuuri ( 6 )pistaasi ( 6 )pizza ( 3 )porkkala ( 3 )porkkana ( 78 )pulla ( 4 )punaherukka ( 7 )punajuuri ( 18 )punakaali ( 15 )punasipuli ( 59 )puolukka ( 3 )purjo ( 8 )puuro ( 4 )ranskalaiset ( 4 )raparperi ( 8 )ravintohiivahiutaleet ( 41 )retiisi ( 13 )riisi ( 19 )risotto ( 11 )rosmariini ( 10 )rucola ( 4 )ruohosipuli ( 9 )ruokalahjat ( 5 )rusinat ( 5 )salaatti ( 17 )salottisipuli ( 9 )salvia ( 3 )sämpylät ( 5 )seesaminsiemenet ( 9 )seitan ( 13 )siemenet ( 12 )sienet ( 36 )sipuli ( 168 )sitruuna ( 126 )smoothie ( 4 )soijarouhe ( 24 )soijasuikaleet ( 18 )speltti ( 4 )suklaa ( 4 )sumakki ( 4 )suolakurkku ( 9 )suolapähkinät ( 10 )suppilovahvero ( 15 )taateli ( 4 )tahini ( 12 )tahnat ( 5 )tatit ( 10 )tee ( 3 )tempe ( 6 )texmex ( 8 )thaibasilika ( 5 )tilli ( 22 )timjami ( 15 )toast ( 4 )tofu ( 60 )tomaatti ( 24 )tortilla ( 8 )tuorepuuro ( 4 )välipalat ( 3 )valkosipuli ( 276 )vappu ( 11 )varhaiskaali ( 3 )vegaaninen tonnikala ( 4 )vegefeta ( 21 )vegekana ( 7 )vegekinkku ( 3 )vegepekoni ( 3 )veriappelsiini ( 8 )villivihannekset ( 15 )voikukka ( 4 )vuusto ( 3 )yrtit ( 27 )

NYHTÖ­TOFU-BIBIMBAP

Nyhtötofu-bibimbap on vegaaninen versio korealaisesta kulhoruoasta. Tässä reseptissä tofu raastetaan ja paistetaan rapeaksi. Lisäksi kulhoihin kasataan reilusti kasviksia ja herkullista gochunjangista tehtyä kastiketta.

Bibimbapin valmistamiseen menee hieman aikaa, kun jokainen komponentti tehdään erikseen. Kaiken voi kuitenkin halutessaan valmistella etukäteen, eli ruoka soveltuu oikein hyvin meal preppailuun. Se on myös erinomaista tarjottavaa ruokavieraille, kun pöytään voi kasata monenlaisia herkkuja, joista jokainen saa itse koota mieluisen annoksen.

Annoskuva reseptille nyhtötofu-bibimbap

NYHTÖ­TOFU-BIBIMBAP

Lautanen ja aterimet ikoni
Kahdelle
kello
45 min

Ainekset:

  • 200 g kiinteää maustamatonta tai marinoitua tofua
  • 1 rkl öljyä (rypsi- tai seesamiöljyä)
  • 1 + ½ rkl soijakastiketta
  • 2 tl gochujang chilitahnaa
  • 5 g kuivattuja suppilovahveroita (tai muutama herkkusieni)
  • seesaminsiemeniä
  • 3 retiisiä tai pieni pala retikkaa
  • ½ rkl sokeria
  • ½ rkl riisiviinietikkaa
  • suolaa
  • 1 pieni porkkana
  • pätkä kurkkua
  • kourallinen pinaattia
  • 2 kevätsipulia
  • 3-4 dl keitettyä riisiä, kauraa tai näiden sekoitusta

Bibimbap-kastike:

  • 2 rkl gochujang chilitahnaa
  • 1 rkl riisiviinietikkaa
  • 1 rkl miriniä (ei välttämätön)
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl seesamiöljyä
  • 1 rkl vaahterasiirappia

Valmistus:

  1. Taputtele tofun pinta kuivaksi talouspaperilla ja raasta se karkeaksi raasteeksi (ei tarvitse puristaa sen enempää kuivaksi, nesteet haihtuvat paistettaessa). Kuumenna öljy pannulla ja paista tofuraastetta keskilämmöllä välillä sekoitellen, kunnes se on kivan rapeaa. Sekoita joukkoon 1 rkl soijakastiketta ja gochujang.
  2. Laita kuivatut suppilovahverot kuumuutta kestävään astiaan. Kiehauta hieman vettä ja kaada sienten päälle, anna sienien turvota vedessä noin 15 minuutin ajan. Siivilöi ja paista sienet nopeasti pannulla. Mausta ½ rkl soijakastikkeella ja sekoita joukkoon hieman seesaminsiemeniä. Jos käytät herkkusieniä, siivuta ne ja paista tilkassa öljyä, mausta lopuksi.
  3. Leikkaa retiisit ohuiksi siivuiksi ja laita kannelliseen purkkiin. Lisää sokeri, riisiviinietikka ja hieman suolaa. Sulje kansi ja ravista voimakkaasti, kunnes sokeri ja suola ovat liuenneet.
  4. Kuori ja raasta porkkana. Leikkaa kurkku siivuiksi. Pinaatit voit käyttää tuoreina tai kypsentää ne nopeasti keittämällä tai paistamalla. Hienonna kevätsipulit.
  5. Valmista kastike mittaamalla kaikki ainekset kannelliseen purkkiin. Sulje kansi ja ravista voimakkaasti.
  6. Kokoa annokset. Jaa kypsä riisi kulhoihin ja asettele lisukkeet sen päälle lohkoittain. Kaada lopuksi kastike päälle.
  7. Bibimbap syödään perinteisesti niin, että kaikki ainekset sekoitetaan kulhossa keskenään ja sitten vain ääntä kohti.

Vinkit!

Voit käyttää bibimbapiin mieluisia kasviksia, tässä reseptissä on mukana melko klassiset vaihtoehdot. Myös esimerkiksi paksoi, kyssäkaali, lehtikaali, kiinankaali, idut ja paprika sopivat hyvin. Jos pidät kimchistä, niin laita sitäkin mukaan.

Gochujang on korealaista fermentoitua chilitahnaa. Sitä voi ostaa hyvin varustelluista marketeista tai aasialaisista ruokakaupoista.

reseptitpääruoka
aasialainengochujangkevätsipulikurkkupinaattiporkkanaretiisisuppilovahverotofu

♥ seuraa Kasviskapinaa myös Facebookissa, Instagramissa ja Pinterestissä!

∴ Kokeilitko reseptiä? Tägää se Instagramissa #kasviskapina ja @kasviskapina, niin löydämme luomuksesi! ∴

EtusivulleKaikki reseptit