Pizza sandwich on trendikäs herkku, jossa yhdistyy nimensä mukaisesti pizza ja voileipä. Kasviskapinan versio on tietysti täysin kasvipohjainen, se täytetään maukkaalla soijarouhekastikkeella, kasviksilla sekä valkosipuli-basilikamajoneesilla.
PIZZA SANDWICH SOIJAROUHEELLA
Ainekset:
Pizzataikina:
- 4 dl vettä
- 1 ½ pss kuivahiivaa (n. 16,5 g)
- 2 tl suolaa
- n. 1 l pizzajauhoja
- 4 rkl (oliivi)öljyä
Täyte:
- 2 dl soijarouhetta
- 3 rkl öljyä
- 1 rkl jauhelihamaustetta
- 1 tl kuivattua oreganoa
- 3 rkl tomaattipyrettä
- 1 rkl dijon-sinappia
- 1 rkl soijakastiketta
- ½ rkl punaviinietikkaa
- 1 tlk kokonaisia säilyketomaatteja (400 g)
- suolaa ja mustapippuria
- kasvipohjaista juustoraastetta (ei pakollinen)
- oliiviöljyä
- sormisuolaa
- pizzamaustetta
- rucolaa, babypinaattia tai muuta salaattia
- tomaattia siivuina
Marinoitu punasipuli:
- 1 iso punasipuli
- 2 rkl sokeria
- 2 rkl punaviinietikkaa
Valkosipuli-basilikamajoneesi:
- 1 pullea valkosipulinkynsi
- 10 basilikan lehteä
- ½ dl aquafabaa eli kikherneiden liotuslientä
- 1 rkl sitruunan mehua
- 2 tl dijon-sinappia
- ½ tl suolaa
- 2 ½ dl rypsiöljyä
Valmistus:
- Tee ensin taikina. Laita noin 42 asteinen vesi (reilusti kädenlämpöinen) kulhoon. Sekoita hiiva ja suola osaan jauhoista ja sitten veden joukkoon.
- Lisää jauhoja hiljakseen koko ajan sekoittaen, käytä yleiskonetta, jos mahdollista.
- Sekoita öljy taikinan joukkoon, kun suurin osa jauhoista on käytetty. Lisää vielä jauhoja sen verran, että taikina on sopivaa (ei tartu kulhon reunoihin enää). Vaivaa yhteensä noin 10 minuuttia, jotta taikinaan tulee hyvä sitko.
- Ripottele taikinan päälle hieman jauhoja, peitä liinalla ja anna kohota noin puoli tuntia.
- Valmistele täytteet taikinan kohotessa. Aloita soijarouhekastikkeesta. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota soijarouhetta pari minuuttia, jotta se imaisee öljyä. Mausta jauhelihamausteella ja oreganolla. Sekoita joukkoon tomaattipyre, sinappi, soijakastike ja punaviinietikka. Lisää säilötyt tomaatit liemineen ja kuumenna kiehuvaksi. Anna hautua vähintään 15 minuutin ajan. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Anna jäähtyä.
- Tee marinoidut punasipulit. Kuori ja halkaise punasipuli, leikkaa se ohuiksi siivuiksi. Laita siivut kattilaan sokerin ja punaviinietikan kanssa. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä pari minuuttia sekoitellen. Peitä kattila kannella tai kelmulla ja anna jäähtyä. Punasipulit ovat valmiit jäähdyttyään.
- Valmista valkosipuli-basilikamajoneesi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Hienonna basilika. Laita ne kapeaan korkeareunaiseen kulhoon ja lisää aquafaba, sitruunan mehu, sinappi ja suola. Laita sauvasekoitin kulhon pohjalle, lisää perään öljy. Käynnistä sauvasekoitin ja nosta se ylös laitteen käydessä. Tarkista suolan määrä. Laita majoneesi hetkeksi jääkaappiin maustumaan.
- Laita uuni lämpenemään 230 asteeseen.
- Jaa taikina neljään osaan, pyörittele palloiksi. Anna kohota liinan alla vielä hetken aikaa. Muotoile palloista sitten neljä pyöreää pizzaa ja jaa soijarouhekastike pizzoille. Levitä halutessasi juustoa puolikkaalle pizzalle ja taita pizza puoliksi. Lorauta pinnalle oliiviöljyä ja ripottele hieman sormisuolaa ja pizzamaustetta.
- Paista pizzoja 10-15 minuuttia, kunnes taikina on kypsää.
- Anna pizzojen jäähtyä ihan hetki ja avaa ne sitten varovasti, jotta saat loput täytteet sisään. Täytä pizzat reilulla määrällä rucolaa tai muuta salaattia, tomaattisiivuilla ja marinoidulla punasipulilla. Viimeistele valkosipuli-basilikamajoneesilla.
Vinkit!
Voit tehdä majoneesin myös valmiista kasvipohjaisesta majoneesista maustamalla sen valkosipulilla ja basilikalla. Ohenna majoneesia tarvittaessa kaurajuomalla tai vedellä.
Voit myös tehdä pizza sandwichit valmiista pizzataikinasta. Täytteiden suhteen oma mielikuvitus on rajana!
reseptitsuolaiset leivonnaiset
aquafababasilikapizzapunasipulirucolasitruunasoijarouhetomaattivalkosipuli