Pestopaahdettu kukkakaali on maukas lisuke niin joulupöytään kuin arkeenkin. Voit tehdä ruuan myös helposti gluteenittomana.
Uunissa paahtaminen on monien mielestä parasta, mitä kukkakaalille voi tehdä. Tässä reseptissä kukkakaalin lempeä maku yhdistyy tuhtiin pestoon ja rapeutta pintaan tuodaan pankojauhoilla, joita löytyy nykyään kivasti markettien maailman maut -hyllystä. Pankojauhot voi tosin tarvittaessa korvata korppujauhoilla tai jättää kokonaan pois.
PESTOPAAHDETTU KUKKAKAALI
Ainekset:
- 1 iso kukkakaali
- 130 g vegaanista pestoa
- 2-3 rkl öljyä
- suolaa ja mustapippuria
- 1 dl pankojauhoja
- 1 dl raastettua vegeparmesaania
- tuoretta basilikaa
Valmistus:
- Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
- Leikkaa kukkakaali reilun kokoisiksi kukinnoiksi. Älä poista lehtiä, ne ovat myös syötäviä. Levitä kukkakaalit leivinpaperin päälle uunipellille.
- Hiero pesto ja öljy kukkakaaleihin. Ripsauta päälle suolaa ja mustapippuria myllystä.
- Ripottele pankojauhot ja vuustoraaste kukkakaalien päälle.
- Paahda kukkakaaleja uunissa noin 25 minuuttia, kunnes kukkakaalit ovat napakan kypsiä ja saaneet hieman väriä.
- Viimeistele tuoreella basilikalla.
Vinkit!
Gluteenittomaksi ruoka tulee, kun vaihtaa pankojauheen gluteenittomiin korppujauhoihin.
Voit käyttää pestopaahdettuun kukkakaalin kaupan valmispestoa tai valmistaa peston itse. Kuvien kukkakaalit on maustettu kotitekoisella lehtikaalipestolla.
reseptitlisukkeet
basilikakukkakaalipesto