Soijarouhekeitto on helppo, koko perheelle maistuva arkiruoka. Edullinen soppa sisältää paljon kasviksia ja suomalaisille tuttuja makuja.
SOIJAROUHEKEITTO
Ainekset:
- 1 sipuli
- 4 valkosipulinkynttä
- 500 g perunoita
- 2-3 porkkanaa (n. 250 g)
- pala lanttua (n. 150 g)
- 2 lehtisellerin vartta
- 3 rkl öljyä
- 2 dl soijarouhetta
- 1 rkl jauhelihamaustetta
- 1 ½ l vettä
- 2 kasvisliemikuutiota
- 2 laakerinlehteä
- 10 maustepippuria
- suolaa & mustapippuria
- (lehtisellerin lehtiä, lipstikkaa tai persiljaa)
Valmistus:
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja paloittele perunat, porkkanat ja lanttu. Hienonna lehtisellerin varret (säästä mahdolliset lehdet keiton viimeistelyyn).
- Kuumenna öljy kattilassa. Kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää valkosipuli, porkkanat, lantut ja lehtiselleri. Jatka paistamista jokunen minuutti.
- Lisää soijarouhe ja paista vielä hetki. Mausta jauhelihamausteella. Lisää desi vettä ja anna sen imeytyä soijarouheeseen.
- Lisää perunat ja loput vedestä. Murustele joukkoon kasvisliemikuutiot ja lisää laakerinlehdet ja maustepippurit.
- Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua hiljakseen, kunnes perunat ja juurekset ovat kypsiä, palojen koosta riippuen n. 20 minuuttia.
- Mausta suolalla ja mustapippurilla. Viimeistele halutessasi hienonnetuilla lehtisellerin lehdillä, lipstikalla tai persiljalla.
Vinkit!
Halutessasi voit käyttää keittoon myös pakastealtaan peruna-keittokasviksia.
reseptitkeitot
arkiruokalanttulehtiselleriperunaporkkanasipulisoijarouhevalkosipuli