Ginger sour mocktail on vegaaninen ja alkoholiton cocktail, joka sopii ihanasti pikkujoulujen holittomaksi vaihtoehdoksi!
Mocktailit ovat alkoholittomia cocktaileja. Tässä ginger sourissa sourin perinteisen valkuaisvaahdon korvaa kikherneiden säilykeliemi aquafaba, eli juoma on paitsi alkoholiton, myös vegaaninen. Kirpeyttä juomaan tuovat sitruunamehu ja omenasiideriviinietikka, makeutta agavesiirappi. Joulun tuntua juomaan saa ripsauttamalla vaahdon pinnalle hieman kanelia.
GINGER SOUR MOCKTAIL
Ainekset:
- 1 dl ginger alea
- 2 rkl aquafabaa eli säilykekikherneiden lientä
- ½ dl agavesiirappia
- 2 rkl sitruunamehua
- 1 tl omenasiideriviinietikkaa
- jäitä
- kanelia
Valmistus:
- Kaada ginger ale lasiin.
- Laita aquafaba cocktail shakeriin tai kannelliseen lasipurkkiin ja ravista 30 sekuntia. Lisää joukkoon siirappi, sitruunamehu, omenasiideriviinietikka ja muutama jääpala. Jatka ravistamista 30 sekuntia.
- Lisää lasiin muutama jääpala. Kaada shakerin sisältö varovasti ginger alen päälle. Ripsauta pinnalle hiukan kanelia ja nauti heti.
reseptitjuomat
aquafabaginger alejoulumocktailsitruuna