Mätidippi on joulupöydän must! Se valmistuu näppärästi ja superherkullisesti myös täysin kasvipohjaisesti merilevämätiä käyttämällä. Tarjoile hurmaava mätidippi sipsien kera, suosio on taattu!
Merilevästä tehty mäti toimii tässä dipissä aivan erinomaisesti, se on maultaan ja koostumukseltaan hyvin samankaltaista, kuin kalan mäti. Merilevämädin lisäksi dippiin tulee salottisipulia, kevätsipulia, tilliä, sitruunaa, vegaanista majoneesia ja fraichea (Valio Oddlygoodin Dream Fraiche toimii tässä loistavasti) sekä mustaa ja valkoista pippuria.
Meidän joulupöytään on jo pitkään kuulunut vadillinen mätimoussella kruunattuja sipsejä. Tänä jouluna perinteinen mätimousse vaihtuu vegaaniseen mätidippiin, enkä usko, että ketään haittaa. Niin herkullista ja autenttisen makuista se on.
MÄTIDIPPI VEGAANISESTI
Ainekset:
- 1 salottisipuli tai pieni punasipuli
- 1 kevätsipuli tai ½ ruukkua ruohosipulia
- 2 rkl tuoretta tilliä hienonnettuna
- 1 dl vegaanista majoneesia
- 1 dl vegaanista fraichea
- ½ sitruunan hienoksi raastettu kuori ja mehu
- 80 g merilevämätiä
- ½ tl suolaa
- muutama rouhaisu musta- ja valkopippuria
Valmistus:
- Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna myös kevätsipuli ja tilli.
- Sekoita majoneesi ja fraiche keskenään. Sekoita joukkoon sipuli, kevätsipuli, tilli, sitruunan kuori ja mehu sekä merilevämäti. Halutessasi voit jättää hieman tilliä ja merilevämätiä annoksen viimeistelyyn.
- Mausta mätidippi suolalla sekä musta- ja valkopippurilla. Viimeistele halutessasi lopulla merilevämädillä ja tillillä.
- Laita dippi hetkeksi jääkaappiin ennen tarjoilua. Herkuttele sipsien kanssa.
Vinkit!
Voit valmistaa mätidipistä ja sipseistä myös sormisyötäviä. Levitä sipsejä tarjoiluvadille ja lusikoi jokaiselle nokare mätidippiä. Tarjoile heti, sillä sipsit pehmentyvät äkkiä.