Sienidippi on tämän syksyn hitti! Upea karamellisoidulla sipulilla, sitruunalla ja basilikalla maustettu dippi toimii niin sipsien, vihannesten kuin leivänkin kanssa. Tähän jää koukkuun!
SIENIDIPPI
Ainekset:
- 1 l metsäsieniä (esim. rouskuja, suppilovahveroita ja tatteja)
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 rkl öljyä
- 1 rkl vegaanista voita
- suolaa ja mustapippuria
- 2 dl vegaanista fraichea tai turkkilaista jogurttia
- 2 rkl vegaanista majoneesia
- 2 rkl sitruunan mehua
- 2 rkl ravintohiivahiutaleita
- 1/2 – 1 tl sienisuolaa (tai tavallista suolaa)
- 2 rkl tuoretta basilikaa hienonnettuna
Valmistus:
- Putsaa sienet ja ryöppää sitä vaativat lajit. Paista pannulla niitä sieniä, joita ei tarvitse ryöpätä, kunnes nesteen haihtuvat. Siirrä pois pannulta ja anna jäähtyä hieman. Leikkaa sienet pieniksi kuutioiksi.
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy pannulla ja paista sipulia miedolla lämmöllä pitkään ja hartaasti, jotta sipuli karamellisoituu. Lisää valkosipuli ja anna sen pehmetä. Sekoita joukkoon vegaaninen voi ja sienet. Mausta seos suolalla ja mustapippurilla. Anna jäähtyä.
- Sekoita fraiche, majoneesi ja sitruunan mehu keskenään. Lisää joukkoon sieni-sipuliseos ja ravintohiivahiutaleet. Mausta sienisuolalla ja tuoreella hienonnetulla basilikalla. Laita dippi jääkaappiin maustumaan hetkeksi ennen tarjoilua.
reseptitkastikkeet
basilikadippiravintohiivahiutaleetrouskutsienetsipulisitruunasuppilovahverotatitvalkosipuli