TAATELI­KAKKU

Taatelikakku on yksi joulun ajan suosikkileivonnaisista! Mehevä kahvikakku on helppo valmistaa täysin kasvipohjaisesti. Kakku säilyy hyvin jääkaapissa useita päiviä ja vain paranee ajan kanssa.

Annoskuva reseptille taatelikakku

TAATELI­KAKKU

pala kakkua
n. 20 palaa
kello
1,5 h

Ainekset:

  • 250 g kuivattuja taateleita (tiiviiseen kuutioon pakattuja)
  • 2 dl kahvia
  • 1 3/4 dl fariinisokeria 
  • 1 rkl vaniljasokeria 
  • 1 tl jauhettua kanelia
  • 1/2 tl jauhettua inkivääriä 
  • 1/4 tl jauhettua neilikkaa
  • 200 g kasvipohjaista voita tai margariinia
  • 1 1/2 dl maustamatonta soijajogurttia
  • 3 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl ruokasoodaa 
  • 1/2 tl suolaa 
  • vuoan jauhottamiseen kasvipohjaista voita/margariinia ja korppujauhoja
  • (tomusokeria)

Valmistus:

  1. Paloittele taatelit ja laita kattilaan, tarkista, ettei joukossa ole kiviä. Lisää kahvi, fariini- ja vaniljasokerit, kaneli, inkivääri ja neilikka. Lämmitä hiljalleen, kunnes taatelit irtoavat toisistaan ja pehmenevät. Lisää voi/margariini ja anna sulaa. Siirrä kattila pois liedeltä ja anna jäähtyä hetken aikaa.
  2. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota rengasvuoka (n. 2 l). 
  3. Sekoita taateliseokseen soijajogurtti. 
  4. Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauhot, leivinjauhe, ruokasooda ja suola keskenään ja sekoita se sitten taateliseokseen. Sekoita tasaiseksi.
  5. Kaada taikina vuokaan. Paista kakkua n. 40-60 minuuttia. Tarkista kypsyys hammastikulla: upota se kakkuun ja nosta pois. Jos tikkuun ei tarttunut taikinaa, on kakku kypsä. Älä paista kakkua liian kuivaksi.
  6. Anna kakun jäähtyä vuoassa tovi ja kumoa sitten vadille. Jäähdytä kokonaan ennen tarjoilua. Halutessasi siivilöi tomusokeria kakun pintaan sen jäähdyttyä.
reseptitkakutmakeat leivonnaiset
joululeivontataateli

♥ seuraa Kasviskapinaa myös Facebookissa, Instagramissa ja Pinterestissä!

∴ Kokeilitko reseptiä? Tägää se Instagramissa #kasviskapina ja @kasviskapina, niin löydämme luomuksesi! ∴

EtusivulleKaikki reseptit