Taatelikakku on yksi joulun ajan suosikkileivonnaisista! Mehevä kahvikakku on helppo valmistaa täysin kasvipohjaisesti. Kakku säilyy hyvin jääkaapissa useita päiviä ja vain paranee ajan kanssa.
TAATELIKAKKU
Ainekset:
- 250 g kuivattuja taateleita (tiiviiseen kuutioon pakattuja)
- 2 dl kahvia
- 1 3/4 dl fariinisokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
- 1 tl jauhettua kanelia
- 1/2 tl jauhettua inkivääriä
- 1/4 tl jauhettua neilikkaa
- 200 g kasvipohjaista voita tai margariinia
- 1 1/2 dl maustamatonta soijajogurttia
- 3 1/2 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl ruokasoodaa
- 1/2 tl suolaa
- vuoan jauhottamiseen kasvipohjaista voita/margariinia ja korppujauhoja
- (tomusokeria)
Valmistus:
- Paloittele taatelit ja laita kattilaan, tarkista, ettei joukossa ole kiviä. Lisää kahvi, fariini- ja vaniljasokerit, kaneli, inkivääri ja neilikka. Lämmitä hiljalleen, kunnes taatelit irtoavat toisistaan ja pehmenevät. Lisää voi/margariini ja anna sulaa. Siirrä kattila pois liedeltä ja anna jäähtyä hetken aikaa.
- Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota rengasvuoka (n. 2 l).
- Sekoita taateliseokseen soijajogurtti.
- Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauhot, leivinjauhe, ruokasooda ja suola keskenään ja sekoita se sitten taateliseokseen. Sekoita tasaiseksi.
- Kaada taikina vuokaan. Paista kakkua n. 40-60 minuuttia. Tarkista kypsyys hammastikulla: upota se kakkuun ja nosta pois. Jos tikkuun ei tarttunut taikinaa, on kakku kypsä. Älä paista kakkua liian kuivaksi.
- Anna kakun jäähtyä vuoassa tovi ja kumoa sitten vadille. Jäähdytä kokonaan ennen tarjoilua. Halutessasi siivilöi tomusokeria kakun pintaan sen jäähdyttyä.
reseptitkakutmakeat leivonnaiset
joululeivontataateli