Marja-rahkapiirakka maisemakahvilan tyyliin on kesän paras piirakka! Voit käyttää piirakkaan lempimarjojasi tuoreena tai pakastettuna, mutta myös raparperi ja omena sopivat – tämä piirakka on aina sesongissa!
MARJA-RAHKAPIIRAKKA
Ainekset:
Pohja & muruseos:
- 125 g margariinia tai kasvipohjaista voita
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 1/2 dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 1/2 tl leivinjauhetta
- 1 tl ruokasoodaa
- 1/2 tl suolaa
- 1 dl soijarahkaa (Alpro Greek style)
- 2 rkl kasvimaitoa tai vettä
Täyte:
- 3 dl soijarahkaa
- 1 dl sokeria
- 1 rkl perunajauhoja
- 2 tl vaniljasokeria
- n. 5 dl marjoja (esim. mustikoita, vadelmia ja mansikoita)
Valmistus:
- Sulata margariini. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
- Sekoita pohjaa ja muruseosta varten kuivat aineet keskenään. Sekoita joukkoon margariini. Ota seoksesta 1/3 erikseen, siitä tulee pintaan muruseos. Sekoita loppuun taikinaan soijarahka ja maito.
- Laita piirakkavuoan pohjalle leivinpaperi ja levitä pohjataikina vuokaan.
- Sekoita täytettä varten soijarahka, sokeri, perunajauho ja vaniljasokeri. Kaada seos pohjan päälle. Ripottele täytteen pinnalle marjat ja marjojen päälle muruseos.
- Paista piirakkaa 45 minuuttia. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.
reseptitmakeat leivonnaiset
leivontamansikkamarjatmustikkavadelma