PORKKANA­LAATIKKO­SÄMPYLÄT

Porkkanalaatikkosämpylät kätkevät sisäänsä joulusta yli jääneet porkkanalaatikot. Herkulliset ja pehmoiset sämpylät on helppo tehdä. Voit hyvin leipoa sämpylät myös muista joululaatikoista.

Annoskuva reseptille porkkanalaatikkosämpylät

PORKKANA­LAATIKKO­SÄMPYLÄT

Lautanen ja aterimet ikoni
8-12 kpl
kello
n. 2 h

Ainekset:

  • n. 3 dl porkkanalaatikkoa
  • 3 dl kuumaa vettä
  • 1 pss kuivahiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 4 dl sämpyläjauhoja (tai hiivaleipäjauhoja)
  • n. 7 dl vehnäjauhoja
  • ½ dl rypsiöljyä

Valmistus:

  1. Mittaa porkkanalaatikko yleiskoneen kulhoon. Lisää kuuma vesi.
  2. Sekoita kuivahiiva ja suola sämpyläjauhoihin ja lisää porkkanalaatikko-vesiseokseen. Lisää vehnäjauhot muutamassa erässä koneen käydessä hiljaisella teholla. Sekoita rypsiöljy taikinan joukkoon siinä vaiheessa, kun vehnäjauhoista on noin neljäsosa jäljellä.
  3. Lisää vehnäjauhoja sen verran, että taikina on vielä löysähköä, jolloin sämpylöistä tulee kuohkeita ja pehmoisia.
  4. Peitä kulho liinalla ja anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.
  5. Leivo kohonneesta taikinasta haluamasi muotoisia sämpylöitä leivinpaperin päälle. Anna kohota vielä puolisen tuntia.
  6. Laitaa uuni lämpenemään 225 asteeseen. Paista sämpylöitä n. 10-15 minuuttia.
reseptitsuolaiset leivonnaiset
hävikkijoululeivonta

♥ seuraa Kasviskapinaa myös Facebookissa, Instagramissa ja Pinterestissä!

∴ Kokeilitko reseptiä? Tägää se Instagramissa #kasviskapina ja @kasviskapina, niin löydämme luomuksesi! ∴

EtusivulleKaikki reseptit