Piparimutakakku on joulun suklaisin leivonnainen! Herkkukakku on helppotekoinen ja ihanan tahmainen – piparisattumat tekevät siitä hurmaavan jouluisen.
Inspiraatio tähän kakkuun löytyi Vegeviettelyksestä.
PIPARIMUTAKAKKU
Ainekset:
- 100 g tummaa suklaata
- 100 g kasvipohjaista voita tai margariinia
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 dl kaakaojauhetta
- 1 tl leivinjauhetta
- ½ tl ruokasoodaa
- ½ tl suolaa
- 2 dl kauramaitoa tai muuta kasvijuomaa
- 1 ½ dl fariinisokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- ½ tl omenaviinietikkaa
- 150 g kasvipohjaista piparitaikinaa (sulatettuna)
Valmistus:
- Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Pingota 20-22 cm:n irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi.
- Sulata suklaa ja voi kattilassa tai mikrossa. Anna jäähtyä.
- Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe, ruokasooda ja suola keskenään.
- Sekoita toisessa kulhossa kauramaito, fariinisokeri, vaniljasokeri ja omenaviinietikka. Sekoita joukkoon myös voi-suklaaseos.
- Yhdistä seokset keskenään. Murustele piparitaikina joukkoon.
- Siirrä seos vuokaan ja paista noin 20 minuuttia. Mutakakku on valmis, kun se on reunoilta hyytynyt, mutta keskeltä edelleen pehmeää.
- Anna kakun jäähtyä ennen tarjoilua. Tarjoile kakku esimerkiksi luumujäätelön kanssa.
reseptitkakutmakeat leivonnaiset
joululeivontasuklaa