PIPARI­MUTA­KAKKU

Piparimutakakku on joulun suklaisin leivonnainen! Herkkukakku on helppotekoinen ja ihanan tahmainen – piparisattumat tekevät siitä hurmaavan jouluisen.

Inspiraatio tähän kakkuun löytyi Vegeviettelyksestä.

Annoskuva reseptille piparimutakakku

PIPARI­MUTA­KAKKU

pala kakkua
10 annosta
kello
40 min

Ainekset:

  • 100 g tummaa suklaata
  • 100 g kasvipohjaista voita tai margariinia
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kaakaojauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ½ tl ruokasoodaa
  • ½ tl suolaa
  • 2 dl kauramaitoa tai muuta kasvijuomaa
  • 1 ½ dl fariinisokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • ½ tl omenaviinietikkaa
  • 150 g kasvipohjaista piparitaikinaa (sulatettuna)

Valmistus:

  1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Pingota 20-22 cm:n irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi.
  2. Sulata suklaa ja voi kattilassa tai mikrossa. Anna jäähtyä.
  3. Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe, ruokasooda ja suola keskenään.
  4. Sekoita toisessa kulhossa kauramaito, fariinisokeri, vaniljasokeri ja omenaviinietikka. Sekoita joukkoon myös voi-suklaaseos.
  5. Yhdistä seokset keskenään. Murustele piparitaikina joukkoon.
  6. Siirrä seos vuokaan ja paista noin 20 minuuttia. Mutakakku on valmis, kun se on reunoilta hyytynyt, mutta keskeltä edelleen pehmeää.
  7. Anna kakun jäähtyä ennen tarjoilua. Tarjoile kakku esimerkiksi luumujäätelön kanssa.
reseptitkakutmakeat leivonnaiset
joululeivontasuklaa

♥ seuraa Kasviskapinaa myös Facebookissa, Instagramissa ja Pinterestissä!

∴ Kokeilitko reseptiä? Tägää se Instagramissa #kasviskapina ja @kasviskapina, niin löydämme luomuksesi! ∴

EtusivulleKaikki reseptit