Vegaaniset juustoteeleivät eli vuustoteeleivät ovat helppo ja nopea suolainen leivonnainen. Rosmariini antaa näille runsaskauraisille leipäsille luonnetta.
Näissä teeleivissä on runsaasti kaurahiutaleita ja vegaanista juustoraastetta eli vuustoraastetta. Mausteeksi sopii hyvin tuore rosmariini, mutta sen voi jättää poiskin.
Ja teeleiväthän sitten kuuluu tarjoilla appelsiinimarmeladin kanssa!
VEGAANISET JUUSTOTEELEIVÄT
Ainekset:
- 3 dl kaurahiutaleita
- 2 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- ½ tl suolaa
- 2 ½ dl kaurajuomaa
- 2 dl vegaanista juustoraastetta
- ½ dl vegaanista voita tai margariinia sulatettuna
- (2 tl tuoretta rosmariinia hienonnettuna)
Valmistus:
- Sekoita kaurahiutaleet, vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola keskenään.
- Lisää loput aineet ja sekoita huolellisesti.
- Nostele taikinasta lusikalla leivinpaperin päälle pellille pyöreitä leipäsiä.
- Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua.
Vinkit!
Valmista teeleivät gluteenittomina käyttämällä vehnäjauhojen sijaan gluteenitonta jauhoseosta sekä varmistamalla kaurahiutaleiden ja kaurajuoman gluteenittomuus.
reseptitsuolaiset leivonnaiset
leivontarosmariinivuusto