Puurosämpylät valmistuvat näppärästi aamupalalta jääneestä puuron jämästä. Superpehmoiset sämpylät on helppo leipoa kaapista aina löytyvällä kuivahiivalla.
PUUROSÄMPYLÄT
Ainekset:
- 2 dl kaurapuuroa
- 1 1/2 dl kuumaa vettä
- 4 1/2 dl vehnäjauhoja
- 1/2 pss kuivahiivaa (7 g)
- 1 dl täysjyvävehnäjauhoja
- 2 tl sokeria
- 1/2 tl suolaa
Valmistus:
- Sekoita kaurapuuron joukkoon kuuma vesi. Sekoita vehnäjauhoja sekaan kuivahiiva ja sekoita seos kaurapuuron joukkoon. Lisää myös täysjyvävehnäjauhot, sokeri ja suola. Vaivaa taikinaa muutaman minuutin ajan. Peitä liinalla ja anna kohota kaksinkertaiseksi.
- Kippaa taikina jauhotetulle pöydälle. Taikina on hieman löysää (näin lopputulos on ihanan mehevä), joten käytä jauhoja apuna ja pyörittele siitä pötkö. Jaa pötkö kahdeksaan osaan ja nostele palat leivinpaperin päälle uunipellille. Anna kohota vielä puoli tuntia.
- Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Paista sämpylöitä noin 10 minuuttia. Tarjoile hieman lämpiminä tai kokonaan jäähtyneinä.
reseptitsuolaiset leivonnaiset
leivontasämpylät