Mämmi-tiikerikakku on pääsiäisen kahvipöydän herkullisin leivonnainen. Klassinen kahvikakku saa maltaisen maun mämmistä ja kakku maistuu myös heille, jotka eivät mämmistä muuten välitä.
MÄMMI-TIIKERIKAKKU
Ainekset:
- 150 g vegaanista margariinia
- 2 dl sokeria
- 2 dl maustamatonta soijajogurttia
- 1 rkl omenaviinietikkaa
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 1/2 tl leivinjauhetta
- 1/2 tl ruokasoodaa
- 1 dl mämmiä
- 1 rkl kaakaojauhetta
- vuoan jauhottamiseen margariinia ja korppujauhoja
Valmistus:
- Ota margariini huoneenlämpöön hyvissä ajoin, jotta se on pehmeää, kun alat leipomaan.
- Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka.
- Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää jogurtti ja omenaviinietikka pienissä erissä, sekoita hyvin.
- Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja ruokasooda keskenään. Kääntele taikinan sekaan.
- Ota kolmasosa taikinasta erikseen ja sekoita sen joukkoon mämmi ja kaakaojauhe.
- Laita puolet vaaleasta taikinasta kakkuvuoan pohjalle, levitä sen päälle tumma taikina ja päälle vielä loput vaaleasta. Töki taikinaa pohjaan asti haarukalla, jotta saat aikaan kivan tiikerikuvion.
- Paista kakkua uunissa noin 45 minuuttia tai kunnes se on kypsää. Kokeile kypsyyttä hammastikulla: tökkää se keskelle kakkua ja jos siihen tarttuu taikinaa, jatka paistamista. Kypsä kakku ei tartu tikkuun.
- Anna jäähtyä hetki ja kippaa sitten vuoasta tarjoiluvadille. Tarjoile kokonaan jäähtyneenä.
reseptitmakeat leivonnaiset
kahvikakkukakkumämmipääsiäinen