Glögijuustokakku sopii täydellisesti jouluun. Paistetun juustokakun pohjassa maistuvat piparkakut ja täytteessä appelsiini. Glögikiille kruunaa makunautinnon.
GLÖGIJUUSTOKAKKU
Ainekset:
Pohja:
- 150 g piparkakkuja
- 50 g vegaanista voita/margariinia
Täyte:
- 3 prk Oddlygood Bake & Dessert vaniljaa (a 200 g)
- 1 dl tomusokeria
- 1 1/2 rkl perunajauhoja
- 1/2 appelsiinin raastettu kuori & mehu
Kiille:
- 2 dl glögiä
- 1/2 appelsiinin mehu
- 1 1/4 dl hyytelösokeria
Valmistus:
- Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
- Valmista pohja. Murskaa piparit hienoksi muruksi. Sulata voi ja sekoita piparimurun joukkoon.
- Pingota leivinpaperi irtopohjavuuan (20 cm) pohjalle. Painele pipariseos vuuan pohjalle ja reunoille. Siirrä jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
- Valmista täyte sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Levitä täyte vuokaan.
- Paista noin tunnin ajan. Jos pinta meinaa tummua, voit peittää kakun leivinpaperin palalla.
- Anna kakun jäähtyä kokonaan, se hyytyy loppuun jäähtyessään.
- Valmista kiille. Mittaa glögi ja appelsiinimehu kattilaan, kuumenna kiehuvaksi. Lisää hyytelösokeri ja keitä noin puoli minuuttia. Anna jäähtyä parin minuutin ajan ja levitä sitten kakun päälle (jos kiilteen pinnalle ehti muodostua kalvo, voit kuoria sen pois). Laita kakku jääkaappiin vielä pariksi tunniksi.
- Koristele haluamallasi tavalla.
Vinkit!
Voit valmistaa gluteenittoman glögijuustokakun käyttämällä gluteenittomia piparkakkuja.
reseptitmakeat leivonnaiset
appelsiiniglögijoulukakku