Vegaaninen päärynäkakku kannattaa leipoa syksyllä kotimaisista päärynöistä. Tällä helpolla reseptillä valmistat mehevän ja superherkullisen syksyisen kakun.
Tästä ei vegaaninen kakkuresepti paljon helpommaksi voi tulla. Ensin sekoitetaan märät aineet keskenään, sitten kuivat. Seokset yhdistetään, kipataan vuokaan ja päälle asetellaan runsaasti päärynää. Kakku uuniin ja uunista ulos – valmista! Nooo, ainakin melkein. Helppoa tämän kakun valmistaminen joka tapauksessa on ja lopputulos on uskomattoman mehevä ja herkullinen.
Päärynäkakku on itsessään niin herkkua, että sen voi hyvinkin tarjoilla sellaisenaan. Jos kuitenkin haluat, sopii kakun kaveriksi vaikka vegaaninen vaniljajäätelö tai -kastike. Kakun voi koristella tuoreilla tai kuivatuilla kehäkukkien ja ruiskaunokkien terälehdillä.
VEGAANINEN PÄÄRYNÄKAKKU
Ainekset:
- 2 ½ dl maustamatonta soija- tai kaurajogurttia
- 2 tl omenaviinietikkaa
- 1 dl sokeria
- 3/4 dl agavesiirappia
- 1 dl rypsiöljyä
- 1 tl vaniljauutetta
- 5 dl hienoja speltti- tai vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- ½ tl kardemummaa
- ½ tl suolaa
- ½ dl mantelirouhetta
- margariinia ja korppujauhoja vuuan jauhottamiseen
- 6 pientä kotimaista päärynää (tai kaksi isoa)
- kanelia
Valmistus:
- Sekoita jogurtti, omenaviinietikka, sokeri, siirappi, rypsiöljy ja vaniljauute keskenään.
- Sekoita toisessa kulhossa jauhot, leivinjauhe, kardemumma ja suola keskenään.
- Yhdistä seokset ja sekoita huolellisesti sekaisin, mutta älä yhtään enempää, kuin on tarpeen. Kääntele mantelirouhe sekaan.
- Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka ja kaada taikina vuokaan.
- Leikkaa päärynät siivuiksi: halkaise päärynät, kaapaise pikkulusikalla siemenet pois ja leikkaa puolikkaat siivuiksi. Levitä siivut kakun pinnalle ja ripottele päälle hieman kanelia.
- Paista päärynäkakkua 175 asteessa noin 50-60 minuuttia, kunnes se on kypsää. Anna jäähtyä ennen vuuasta poistamista. Tarjoile päärynäkakku sellaisenaan tai esimerkiksi kauravaniljajäätelön kera.
Vinkit!
Kakku onnistuu hyvin myös vaihtamalla päärynät omenoihin.