Omenakakku on syksyn ihanimpia leivonnaisia. Tämä amerikkalaisen banana breadin henkinen kakku on helppo, mehevä ja vegaaninen (ja banaaniton).
Tämä omenakakku on helppo leivonnainen. Vegaanista leivontaa ei tarvitse pelätä, mutta reseptiä kannattaa noudattaa melko tarkasti. Siinä on nimittäin omat jekkunsa, että koostumuksesta tulee hyvä ilman kananmunia. Tässä kakussa kananmunat korvaa omenasose.
Omenakakku pysyy mehevänä parikin päivää. Voit tarjoilla sen sellaisenaan tai esimerkiksi maapähkinävoin ja/tai vaniljakastikkeen kera.
OMENAKAKKU BANANA BREADIN TYYLIIN
Ainekset:
- 115 g (vegaanista) margariinia huoneenlämpöisenä
- 1 dl sokeria
- 1 dl omenasosetta
- 1 tl vaniljauutetta
- 5 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl kanelia
- ½ tl neilikkaa
- ½ tl inkivääriä
- ½ tl suolaa
- 4 rkl kauramaitoa
- 4 kotimaista omenaa
- margariinia ja korppujauhoja vuuan jauhottamiseen
Valmistus:
- Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
- Vatkaa pehmeä margariini ja sokeri käsivatkaimella sekaisin. Lisää omenasose ja vaniljauute, vatkaa sekaisin.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita ne sitten nuolijalla margariini-sokeriseokseen. Sekoita joukkoon kauramaito.
- Poista omenoista siemenkodat ja pilko omenat pieniksi paloiksi. Kääntele taikinan joukkoon.
- Voitele leipävuoka margariinilla ja jauhota korppujauhoilla.
- Levitä taikina vuokaan. Paista omenakakkua uunin keskiosassa noin 50 minuuttia tai kunnes se on kypsää.
- Anna jäähtyä ennen tarjoilua.
reseptitmakeat leivonnaiset
kahvikakkukakkuomena